Oldal kiválasztása

5 jel, hogy túlságosan kötődsz a partneredhez

Gyakran mondjuk, hogy a szerelem bizony fáj. Talán nem véletlenül?   Szeretnéd tudni, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha túlságosan kötődsz a párodhoz? Ha elakadtál, és párkapcsolati tanácsra van szükséged, akkor a legjobb helyen jársz! Baj, ha túlságosan kötődsz a párodhoz? Talán ezt a kérdést mindenkinek a maga kötelessége eldönteni, azonban a túlzott kötődés már […]

by admin

szept 6, 2021

Gyakran mondjuk, hogy a szerelem bizony fáj. Talán nem véletlenül?

 

Szeretnéd tudni, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha túlságosan kötődsz a párodhoz?

Ha elakadtál, és párkapcsolati tanácsra van szükséged, akkor a legjobb helyen jársz!

Baj, ha túlságosan kötődsz a párodhoz?

Talán ezt a kérdést mindenkinek a maga kötelessége eldönteni, azonban a túlzott kötődés már komoly gondokat is okozhat egy párkapcsolatban.

Vannak jelek, amelyeket észre kell venni időben ahhoz, hogy orvosolni lehessen a problémát.

Sokszor nem vesszük észre magunktól ezeket az apró jeleket, ezért jó, ha figyelünk a környezetünkre, esetleg tanácsot kérünk a hozzánk közel álló emberektől.

Érdemes korlátozni a ragaszkodást, hiszen egy bizonyos ponton már átmehet egy ijesztő, beteges szintre, amely könnyen megmérgezheti az addig boldog, és felhőtlen kapcsolatot.

Merj egyedül lenni, hiszen, ha egy kis időt töltötök külön, az még nem teheti tönkre a kapcsolatotokat, feltéve, hogy tényleg szívből szeretitek egymást.

Ezekkel a tippekkel egy hosszú párkapcsolatot is meg tudtok menteni

Nem muszáj minden dolgot együtt csinálnotok!

Nagyon romantikusnak tűnhet, ha mindent együtt csináltok. A kapcsolat elején ez még azt is jelezheti, hogy valóban dúl a szerelem közöttetek, azonban később már egyáltalán nem tartozik a normális kategóriába.

Amennyiben egy bizonyos idő után sem múlik el a túlságos kötődés, akkor érdemes újra gondolni a kapcsolatotokat. Hiszen meg kell maradnia a személyes tereteknek, és nem szabad elhanyagolni a napi, perszonális rutinjaitokat sem.

Gyakran vita is kialakulhat mindebből, hisz alapvetően különböző emberek vagytok, és mind a ketten mást akartok tenni a szabadidőtökben.

Ha nem nyomod be időben a féket, előbb utóbb el fog jönni az a pont, amikor sajnos már nem lesztek kompromisszum képesek.

Minden apróságon felhúzod magad

Ha már túl sok időt töltöttetek együtt, akkor könnyedén életbe léphet az a természetes jelenség, vagy úgynevezett kapcsolati státusz, amikor még a másik fél rágása, vagy levegő vétele is idegesíthet.

Időt kell hagynotok magatokra, hiszen nem lehet folyton a másik személyes terében élni.

Jó, ha egy kicsit elmentek a barátaitokkal, tartatok csajos, és pasis estéket, így könnyedén megússzátok a jövőbeli viták kirobbanását, és egy nyugodtabb légkört tudtok teremteni magatoknak.

Ha nincs melletted, akkor is folyton chateltek

A virtuális világban már szinte minden lehetséges, az is, hogy munka közben folyamatosan tarthasd a kapcsolatot a pároddal az interneten. Ez így elsőre fantasztikus dolognak tűnhet, azonban mint mindennek, ennek is megvan a hátulütője.

Gondoljuk csak végig, hogyha lényegében egész álló nap csak beszéltek, akkor mire hazaértek már nem lesz semmilyen témátok. Ez még egy, esetleg két alkalommal nem nagy probléma, hiszen bekapcsolhatjátok a tévét, és nézhetitek egész este.

Azonban egy hosszútávú kapcsolatban ez nem túl célravezető, mivel, ha nincs közös témátok, akkor előbb-utóbb ellaposodik a kapcsolat, és totálisan megunjátok egymást.

Nem töltesz elég időt a családdal, barátaiddal

Persze remek dolog, ha mindent meg szeretnél osztani a pároddal, azonban mindennek van egy határa. Időt kell szakítanod a családodra, és barátaidra, hiszen ők azok, akik még akkor is melletted lesznek, ha valami balul sül el a kapcsolatodban.

Amennyiben nem törődsz velük eléggé, akkor hamar el fognak távolodni tőled. Így mire észbe kapsz, már nincsen egyetlen megbízható barátod sem, ami valljuk be, elég szomorú lenne.

Mindig csak az Ő véleménye számít

Köztudott, hogy mindenki egyedi személyiséggel rendelkezik, így gyakran előfordulhat, hogy nem mindenben értetek majd egyet.

Tegyük fel, hogy tetszik neked egy ruha, azonban szerinte nagyon nem illik hozzád, és jobb, ha azonnal le is veszed. Ha túlságosan kötődsz a párodhoz, akkor úgy is fogsz tenni, ahogyan ő mondja. Azonban ott fog benned bujkálni az érzés, hogy mi lett volna, ha még is megveszed azt a ruhát, hiszen neked, és barátaidnak is nagyon tetszett volna.

Hallgatnod kell saját magadra, még akkor is, ha ez teljesen ellentétes a párod véleményével. Feltéve, hogy tényleg szeretitek egymást, ez még egyáltalán nem lehet váló ok.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Hogyan fokozd a teherbeesés valószínűségét?
Hogyan fokozd a teherbeesés valószínűségét?

Ebben a cikkben részletesen utánajárunk a teherbeesés valószínűségének fokozására irányuló lehetőségeknek. Milyen tényezők befolyásolják általánosságban a teherbeesést? Van néhány olyan általános tényező, amely nagymértékben befolyásolja a teherbeesés valószínűségét,...

Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!
Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!

Szeretnéd elkerülni a nem kívánt terhességet, de nehezen jutsz döntésre, hogy melyik formáját alkalmazd a fogamzásgátlásnak? Had segítsünk egy kicsit! Terítéken a tablettás verzió, valamint annak különböző válfajai. Vajon mik a leglényegesebb különbségek? Mik lehetnek...

Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!
Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!

Szeretnéd végre megérteni mélyről jövő, kínosnak tűnő vágyaidat? Esetleg más jellegű problémák állnak a háttérben? Korai magömléssel, netán impotenciával küzdesz? Vagy pont ellenkezőleg, bármennyire is igyekszel, egyszerűen képtelen vagy eljutni a csúcsra? Egyáltalán...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás