Oldal kiválasztása

6 meghökkentő szexuális szokás az ó- és középkorból

A szexualitás, valamint az intim szokások megismerése a régebbi korokból egy igazán érdekfeszítő utazás lehet. Gondoljunk csak a sötét középkorra, ahol a legfelső réteg úgy vélekedett, hogy mindennemű kapcsolatot megtiltsanak. Nézzünk pár meglepő tényt az ókorról és középkorról, melytől biztos leesik majd az állad Egyház, önmegtartóztatás? Ezek csak mesék a történelem könyvekből. Kreatív szexuális játékok A […]

by admin

szept 6, 2021

A szexualitás, valamint az intim szokások megismerése a régebbi korokból egy igazán érdekfeszítő utazás lehet. Gondoljunk csak a sötét középkorra, ahol a legfelső réteg úgy vélekedett, hogy mindennemű kapcsolatot megtiltsanak.

Nézzünk pár meglepő tényt az ókorról és középkorról, melytől biztos leesik majd az állad

Egyház, önmegtartóztatás? Ezek csak mesék a történelem könyvekből.

Kreatív szexuális játékok

A legrégebbi, és egyben legviccesebb intim célokra szolgáló eszközt, a kő vibrátort körülbelül 2300 évvel ezelőtt használhatták. Napjainkban pedig arra is fény derült, hogy Cleopatra aktív vibrátor használó volt, aki számtalan sötét, beteges, erotikus játék megvalósításán fantáziált.

Feltevések szerint egyik legfőbb szexuális tárgyánák egy üreges tököt szeretett volna készíttetni, benne élő méhekkel, melyet alkalmi partnerein akart alkalmazni, hogy felcsigázhassák őt, és rendkívüli vágyait.

A görögök és a rómaiak szintén vibrátor rajongók voltak. Mivel a fa- vagy kődildók nem voltak elég rugalmasak számukra, bőrrel borították be őket, így a használat során már jelentősen nagyobb izgalmat érezhettek.

Prostitúció az ókori Asszíriában

Mezopotámia egykori részén nemcsak törvényes volt, de még kívánatos is, hogy a legtöbb nő prostituáltként szolgáljon a férfiak számára. Mindezt függetlenül attól, hogy melyik rétegből származtak. A hivatalosan is prostituált nők húrkoronát viseltek, hogy megkülönböztessék magukat a többi hölgytől. Hisz egy prostituált Aphrodite istennő jó hírnevét élvezte, sőt az asszírok meg voltak győződve arról, hogy egy asszony méltóságteljesebbé válik, ha szexuális kapcsolatba kerül egy számára teljesen idegen emberrel.

Így legalább egyszer az életében minden hölgynek meg kellett ezt tennie. Melyhez rendszerint leültek egy templom lépcsőire, majd férfiakra vártak. Ezután be kellett vinniük az első férfit, akivel megtalálták az összhangot, és egy erotikus szertartást követően, már szentnek tekintették őket az istenek szemében.

ókori erotika

Prostitúció a középkorban

A kínált szexuális szolgáltatások szöges ellentmondásban álltak a nyilvánosan hirdetett erkölcsi rendszerrel.

Különösen a késő középkorban, a nyaralóknak nevezett bordélyházak nagy gyakorisággal fordultak elő. Párizsban, ebben a korszakban 20 bordély utcát is találhatunk. Ezek voltak azok nyilvános fürdők, ahol a prostituáltak különleges odaadással elégítették ki a férfiak szexuális igényeit.

középkori prostitúció

Homoszexualitás

Gondoltad volna? Az ókori Görögország a napjainkban úgy nevezett „szexuális ragadozók” fellegvára volt.

A felnőttek és idősebb gyermekek közötti homoszexualitás különböző formái az ókori Görögországban rendkívül gyakoriak voltak. Mivel a görögök mód felett szerették a drámát, így az ismerkedési eljárásaik, leginkább egy szakaszos rituáléhoz hasonlítottak.

Bevett szokás volt például, hogy az idősebb férfi kiszemelt magának egy potenciális szeretőt, majd elsőként a fiú barátait tájékoztatta szándékairól. Miután a barátok jelezték az elhatározást, a fiú lehetőséget kapott, hogy elrejtőzzön, amennyiben nem akart szexuális kapcsolatot létesíteni a férfival. A másik esetben, viszont volt ideje felkészülni a történésekre, hogy minden a lehető a legnagyszerűbben alakuljon.

Pedofília

Köztudott, hogy a középkor egy teljesen más világ volt, mint amiben most élünk. A pedofíliát például ma egy büntetendő, mentális betegségnek tekintik. A középkorban azonban úgy tűnik, ha egy felnőtt szexuális kapcsolatot létesített gyerekekkel, azt az akkori bíróságnak nem volt feltétlen joga büntetni.

A házasság mint a bűnös szexualitás orvoslása

A középkorban a házastársi kapcsolatokra az ember szexuális ösztöneinek, és azok kielégítésének elősegítőjeként tekintetettek. A házastársak kötelessége volt, és kölcsönösen követelhető volt az intim együttlét. A szaporodást és a szülést pedig egy Isten által adományozott csodának tekintették.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

7 luxus vibrátor és szexjáték 💎

Ha visszaemlékeztek, 5-10 évvel még hallani se lehetett a médiában azt a fogalmat hogy "szexjáték", vagy hogy "vibrátor". Ez a ciki téma mára már egyre kevésbé ciki - terjed a fiatalabbak és az idősebbek körében egyaránt. Ezzel a cikkünkkel olyanoknak szeretnénk egy...

Döbbenetes! – Ezt teszi az orgazmus a testeddel

Tudományosan bizonyított tény, miszerint az orgazmus amellett, hogy egy csodálatos élményt, érzetet nyújt, mind a férfiak, mind a nők egészségére pozitív hatással van. De még is hogyan, és milyen módon fejti ki döbbenetes hatását? Utánajártunk, mely részeink hálálják...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás