Oldal kiválasztása

Te sem vagy biztos benne, hogy új pároddal zökkenőmentesen fog alakulni a kapcsolatotok? Nem érzed úgy, hogy működőképes lesz a románc?

Mi segítünk!

Az alábbi cikkben részletesen bemutatjuk azokat a tényezőket, amik elengedhetetlenek egy működőképes párkapcsolatban!

 

A párkapcsolatok szerepe az életünkben

Manapság egyre elterjedtebb, hogy valaki évekig szingli életet éljen, néhány közbeiktatott egy éjszakás kalanddal. A régebbi időkben ez nem volt jellemző, kialakulásának okát talán a modern, rohanó életvitellel azonosíthatjuk.

Sajnos egy kezdeti párkapcsolat rengeteg energiát felemészt, hiszen az egymáshoz igazodás, és a kapcsolat jövőjén való gondolkozás fárasztó tud lenni. Ennek köszönhető az is, hogy sokan nem mernek belevágni egy románcba, csakis akkor, ha száz százalékig biztosak a döntésükben.

Azonban amíg ezt az alkalmat várják, rengeteg remek lehetőséget szalaszthatnak el.

Az alábbiakban összeszedtük azt a pár tényezőt, amiknek megléte a párkapcsolat garantált működőképességére utal.

vízpart melletti szerelmespár

1. A bizalom megléte

A bizalom minden esetben a boldog és egészséges párkapcsolatok elengedhetetlen része. Amennyiben folyamatos kétely áll fent a felek között, és ez közéjük is tud ékelődni, elérhetetlenné válik a boldogság.

Ha elhatároztuk magunkat arra, hogy adunk egy esélyt a komoly kapcsolatnak, akkor maradéktalanul meg kell bíznunk a társunkban. Természetesen egy kis időbe telhet, míg teljesen bízni tudunk a szerelmünkben. Azonban a hűség, a legtöbbször csak hűségességet szülhet.

2. Igaz szerelem

Ha egy kapcsolatban nem lelhető fel a szerelem, akkor bizton állíthatjuk, hogy nem lesz hosszú életű. Természetesen itt fontos megemlítenünk, hogy a párkapcsolat elején nem muszáj egyből éreznünk a legnemesebb érzelmet. Kellhet egy kis idő a kibontakozásához.

A kölcsönös szerelem gyakran felnyithatja a szemünket saját magunkkal kapcsolatban is. Általa jobban megismerhetjük önmagunkat. Emellett pedig mindenkinek szüksége van rá, hiszen képes szebbé tenni az életünket.

fűben táncoló pár

3. Az elengedhetetlen figyelem

A figyelem megléte nagyon fontos egy kapcsolatban, mivel része a teljes odaadásnak. Fontos, hogy elég időt tudjunk szakítani arra, hogy meghallgassuk a párunkat, legyen szó a napjáról, az érzéseiről, vagy akár a gondjairól.

Ezáltal sokkal közelebb kerülhetünk egymáshoz, képesek leszünk jobban megismerni a partnerünket, valamint az érzésvilágunk is azonos lesz.

A figyelemre tekinthetünk úgy is, mint a bizalom megerősítőjére.

Amennyiben tudjuk, hogy a párunknak mindent elmondhatunk, és támaszkodhatunk rá, felbecsülhetetlen élményt okozhat.

bor és szerelem

4. A kommunikáció

Habár kevesen tudják, de a jó kommunikáció sokak számára nehézségeket okoz. A párkapcsolatban viszont elhanyagolhatatlan, hogy tisztán, és érthetően tudjuk kifejezni magunkat.

Sokan esnek abba a hibába, hogy nem beszélik meg a gondjaikat, hagyják gyűlni magukban a haragot, akár huzamosabb ideig is. Azonban fel kell ismernünk, hogy ez könnyen végeláthatatlan veszekedést szülhet. Fontos, hogy higgadt fejjel tudjuk elmondani a pozitív, valamint negatív észrevételeinket is a párunknak.

5. A tisztelet

Talán ez az a pont, ami a legkevésbé magyarázható, viszont megléte annál fontosabb.

Habár a friss kapcsolatokban még a büszkeség érzése tölthet el minket a párunk iránt, az idő előrehaladtával ez gyakran átalakul – felváltja a semlegesség. Gondolatban, esetleg szóban elkezdjük kritizálni a párunkat, ezzel késztetve őt a változásra.

A boldog párkapcsolat érdekében fontos, hogy tiszteletben tartsuk a párunk érzéseit és gondolatait, és semmilyen módon ne törekedjünk megváltoztatni őt.