Oldal kiválasztása

5 jel, hogy rossz irányba tart a párkapcsolatod

Régóta élsz párkapcsolatban, viszont az utóbbi időben kissé elbizonytalanodtál? Úgy érzed, egy rosszabb szakaszban vagytok a pároddal, és félsz ennek visszafordíthatatlanságától? Alábbi cikkben ismertetünk pár, olyan intő jelet, melyek a rossz irányba tartó kapcsolatokra jellemzőek. Te se maradj le, görgess lejjebb! Honnan ismerhető fel egy rossz kapcsolat? A kezdeti felhőtlen szerelem felemelő érzéssel töltheti el […]

by admin

szept 6, 2021

Régóta élsz párkapcsolatban, viszont az utóbbi időben kissé elbizonytalanodtál?

Úgy érzed, egy rosszabb szakaszban vagytok a pároddal, és félsz ennek visszafordíthatatlanságától? Alábbi cikkben ismertetünk pár, olyan intő jelet, melyek a rossz irányba tartó kapcsolatokra jellemzőek.

Te se maradj le, görgess lejjebb!

Honnan ismerhető fel egy rossz kapcsolat?

A kezdeti felhőtlen szerelem felemelő érzéssel töltheti el a párokat, azonban a rózsaszín köd hamar szerte tud foszlani. Ilyenkor néhány esetben csupán a megszokás érzése lesz úrrá, valakinél, viszont könnyedén felüthetik a fejüket a problémák tömkelegei.

Alapvetően azt tapasztalhatjuk, hogy a szeretet, a bizalom, valamint a humor nélküli kapcsolatok könnyen kihűlnek. Azonban a mérgező kapcsolatok is roppant könnyedén kialakulhatnak, sőt, ezek kialakulása sokkal veszélyesebb, mint maga a szakítás.

Ugyanis nehezebb felismerni a negatív jeleket, továbbá több bátorságra van szükség a másik fél elengedéséhez.

Az alábbiakban azt az 5 jelet mutatjuk be, amiktől kötelező ódzkodni és természetesen visszafordítani a teljes boldogság elérése érdekében!

rossz párkapcsolatban

1. jel: A folyamatos rosszmájú kritika

Amennyiben a szerelmeddel teherré válik az együttélés a folyamatos kritikák, és „jobban tudások” miatt, azonnal változtass! Gyakran előfordul, hogy az összeköltözés kezdeti szakasza után a kisebb hóbortok, amik háztartás vezetésére vonatkoznak, egyre nagyobbakká válnak.

Természetesen ez az irányító személyiségeket jobban veszélyezteti, azonban mindenkiben negatív hatást válthat ki a sok parancs.

Ha meghallod a, „Én ezt nem így szoktam!”, esetleg az „Azt ne oda tedd, hanem ide!” mondatokat, utasításokat, ülj le beszélgetni a pároddal. Fontos, hogy ne hagyjuk elharapódzni a dolgot, és gyűlni a feszültséget. Minél előbb, annál jobb.

Egyedül egy párkapcsolatban

2. jel: A párod apró, idegesítő tulajdonságai

Teljesen természetes, hogy van pár olyan apróság a párod személyiségében, vagy szokásaiban, ami képletesen szólva, akár az őrületbe is tud kergetni.

Magától értetődően a kapcsolat elején még egészségesen tudunk nevetni a dolgon. Azonban, ha ez átcsap egy roppant irritáló, magunkba fojtott haragba, azonnal cselekedni kell.

Ugyanis ellenkező esetben óriási kárt okozhatunk a folyamatosan gyűlő haraggal, és az ebből fakadó feszültséggel.

3. jel: Képesek vagytok minden apróságon összekapni

A viták eredetileg azt a célt szolgálták, hogy a szócsaták folyamán egy olyan kompromisszum keletkezzen két, esetleg több véleményből, ami helytálló, valamint logikus is egyaránt.

Habár a vita alapvetően a mindennapos élet velejárója, és olykor ösztönzően is tud hatni, néha a párkapcsolatok lerombolója is lehet.

Bizony a párunkkal, illetve a véleményével is néha szembe kell szállnunk, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ez milyen körülmények között és mire vonatkozik. Amikor már azon kapjátok magatokat, hogy azon is képesek vagytok összeveszni, hogy hová rakjátok a távkapcsolót, alaposan el kell gondolkodnotok.

Ilyenkor általában azt az alapproblémát kell megkeresni, ami az állandó veszekedések mögött húzódhat, és gyökerestől kitépni azt.

Depressziósan

4. jel: A zöld szemű szörny megjelenése

Sokakat kínoz a féltékenység, azaz a zöld szemű szörny rémes alakja. Mivel a bizalom mondható a jó kapcsolat egyik alappillérének, így végzetes pusztításokat végezhet egy esetleges féltékenység, hatalmas károkat hagyva maga után.

Hiszen, amikor az egyik félben felmerül a bizalmatlanság, az a másik felet a teljes bizonytalanság és harag állapotába tudja taszítani. Sajnos ez már egy olyan probléma, amire roppant nehéz megtalálni a megoldást, hiszen, mint mondják a féltékenység egyeseknél alkatból fakadó.

5. jel: Az őrjítő, néma csend

Ahogy azt fentebb is említettük a viták könnyen tönkre tehetnek egy kapcsolatot, azonban ennél is súlyosabb, a szinte teljes kommunikáció hiánya.

Sokan kerülnek arra a már-már visszafordíthatatlan szintre, ahol mindent magukba fojtanak, ezáltal pedig teljesen elutasítják társukat. Ahhoz, hogy egy kapcsolat működni tudjon, fontosak a mély és tartalmas beszélgetések.

Annak a jeleként is értelmezhetjük a kommunikáció hiányát, hogy a kapcsolat már teljesen ellaposodott, és sajnálatos módon ugyan, de a végéhez érkezett.

Bónusz tippünk

Amennyiben észleljük bármelyik jelet, még nem kell tartanunk attól, hogy a kapcsolatunk véglegesen el lett rontva. Természetesen van mód arra, hogy visszafordítsuk az elindult folyamatot, és még a lejtő széléről rántsuk vissza azt, egyenesen a boldogság felé.

Az első pár pontban még elegendő lehet, ha leülünk és alaposan átbeszéljük az érzéseinket párunkkal, majd a kapcsolatról alkotott fogalmainkat is egyeztetjük vele.

A továbbiakban viszont arra is szükség lehet, hogy egy szakember, párterapeuta segítségét kérjük. Itt pedig had jegyezzük meg, hogy ez egyáltalán nem szégyen, hiszen a tenni akarás mindig előrébb való, mint a tétlenség.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!
Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!

Szeretnéd elkerülni a nem kívánt terhességet, de nehezen jutsz döntésre, hogy melyik formáját alkalmazd a fogamzásgátlásnak? Had segítsünk egy kicsit! Terítéken a tablettás verzió, valamint annak különböző válfajai. Vajon mik a leglényegesebb különbségek? Mik lehetnek...

Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!
Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!

Szeretnéd végre megérteni mélyről jövő, kínosnak tűnő vágyaidat? Esetleg más jellegű problémák állnak a háttérben? Korai magömléssel, netán impotenciával küzdesz? Vagy pont ellenkezőleg, bármennyire is igyekszel, egyszerűen képtelen vagy eljutni a csúcsra? Egyáltalán...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás