Oldal kiválasztása

A legfontosabb párkapcsolati kérdések? – ezekből kiderül, mennyire lesz működőképes

Te sem vagy biztos benne, hogy új pároddal zökkenőmentesen fog alakulni a kapcsolatotok? Nem érzed úgy, hogy működőképes lesz a románc? Mi segítünk! Az alábbi cikkben részletesen bemutatjuk azokat a tényezőket, amik elengedhetetlenek egy működőképes párkapcsolatban!   A párkapcsolatok szerepe az életünkben Manapság egyre elterjedtebb, hogy valaki évekig szingli életet éljen, néhány közbeiktatott egy éjszakás […]

by admin

szept 6, 2021

Te sem vagy biztos benne, hogy új pároddal zökkenőmentesen fog alakulni a kapcsolatotok? Nem érzed úgy, hogy működőképes lesz a románc?

Mi segítünk!

Az alábbi cikkben részletesen bemutatjuk azokat a tényezőket, amik elengedhetetlenek egy működőképes párkapcsolatban!

 

A párkapcsolatok szerepe az életünkben

Manapság egyre elterjedtebb, hogy valaki évekig szingli életet éljen, néhány közbeiktatott egy éjszakás kalanddal. A régebbi időkben ez nem volt jellemző, kialakulásának okát talán a modern, rohanó életvitellel azonosíthatjuk.

Sajnos egy kezdeti párkapcsolat rengeteg energiát felemészt, hiszen az egymáshoz igazodás, és a kapcsolat jövőjén való gondolkozás fárasztó tud lenni. Ennek köszönhető az is, hogy sokan nem mernek belevágni egy románcba, csakis akkor, ha száz százalékig biztosak a döntésükben.

Azonban amíg ezt az alkalmat várják, rengeteg remek lehetőséget szalaszthatnak el.

Az alábbiakban összeszedtük azt a pár tényezőt, amiknek megléte a párkapcsolat garantált működőképességére utal.

vízpart melletti szerelmespár

1. A bizalom megléte

A bizalom minden esetben a boldog és egészséges párkapcsolatok elengedhetetlen része. Amennyiben folyamatos kétely áll fent a felek között, és ez közéjük is tud ékelődni, elérhetetlenné válik a boldogság.

Ha elhatároztuk magunkat arra, hogy adunk egy esélyt a komoly kapcsolatnak, akkor maradéktalanul meg kell bíznunk a társunkban. Természetesen egy kis időbe telhet, míg teljesen bízni tudunk a szerelmünkben. Azonban a hűség, a legtöbbször csak hűségességet szülhet.

2. Igaz szerelem

Ha egy kapcsolatban nem lelhető fel a szerelem, akkor bizton állíthatjuk, hogy nem lesz hosszú életű. Természetesen itt fontos megemlítenünk, hogy a párkapcsolat elején nem muszáj egyből éreznünk a legnemesebb érzelmet. Kellhet egy kis idő a kibontakozásához.

A kölcsönös szerelem gyakran felnyithatja a szemünket saját magunkkal kapcsolatban is. Általa jobban megismerhetjük önmagunkat. Emellett pedig mindenkinek szüksége van rá, hiszen képes szebbé tenni az életünket.

fűben táncoló pár

3. Az elengedhetetlen figyelem

A figyelem megléte nagyon fontos egy kapcsolatban, mivel része a teljes odaadásnak. Fontos, hogy elég időt tudjunk szakítani arra, hogy meghallgassuk a párunkat, legyen szó a napjáról, az érzéseiről, vagy akár a gondjairól.

Ezáltal sokkal közelebb kerülhetünk egymáshoz, képesek leszünk jobban megismerni a partnerünket, valamint az érzésvilágunk is azonos lesz.

A figyelemre tekinthetünk úgy is, mint a bizalom megerősítőjére.

Amennyiben tudjuk, hogy a párunknak mindent elmondhatunk, és támaszkodhatunk rá, felbecsülhetetlen élményt okozhat.

bor és szerelem

4. A kommunikáció

Habár kevesen tudják, de a jó kommunikáció sokak számára nehézségeket okoz. A párkapcsolatban viszont elhanyagolhatatlan, hogy tisztán, és érthetően tudjuk kifejezni magunkat.

Sokan esnek abba a hibába, hogy nem beszélik meg a gondjaikat, hagyják gyűlni magukban a haragot, akár huzamosabb ideig is. Azonban fel kell ismernünk, hogy ez könnyen végeláthatatlan veszekedést szülhet. Fontos, hogy higgadt fejjel tudjuk elmondani a pozitív, valamint negatív észrevételeinket is a párunknak.

5. A tisztelet

Talán ez az a pont, ami a legkevésbé magyarázható, viszont megléte annál fontosabb.

Habár a friss kapcsolatokban még a büszkeség érzése tölthet el minket a párunk iránt, az idő előrehaladtával ez gyakran átalakul – felváltja a semlegesség. Gondolatban, esetleg szóban elkezdjük kritizálni a párunkat, ezzel késztetve őt a változásra.

A boldog párkapcsolat érdekében fontos, hogy tiszteletben tartsuk a párunk érzéseit és gondolatait, és semmilyen módon ne törekedjünk megváltoztatni őt.

 

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!
Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!

Szeretnéd elkerülni a nem kívánt terhességet, de nehezen jutsz döntésre, hogy melyik formáját alkalmazd a fogamzásgátlásnak? Had segítsünk egy kicsit! Terítéken a tablettás verzió, valamint annak különböző válfajai. Vajon mik a leglényegesebb különbségek? Mik lehetnek...

Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!
Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!

Szeretnéd végre megérteni mélyről jövő, kínosnak tűnő vágyaidat? Esetleg más jellegű problémák állnak a háttérben? Korai magömléssel, netán impotenciával küzdesz? Vagy pont ellenkezőleg, bármennyire is igyekszel, egyszerűen képtelen vagy eljutni a csúcsra? Egyáltalán...

Hogyan kell csókolózni? Hasznos tippek kezdőknek

Szívesen fejlesztenéd tökélyre a csókolózási technikádat? Esetleg teljesen kezdő vagy a témában, és igazán jól jönne pár hasznos tipp, melyek majd magabiztossággal töltenek el a jövőre nézve? Alábbi cikkünkben részletesen ismertetjük a smárolás minden apró, sarkalatos...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás