Oldal kiválasztása

A nyitott kapcsolat jelentése – Mi kell ahhoz, hogy működjön

Te sem érzed úgy, hogy tökéletesen passzolsz a párodhoz, viszont ennek ellenére őrülten szereted? Nem találod azt az alternatívát, ami mindkettőtöknek örömet tudni okozni? Most átfogó részletességgel számolunk be a nyitott kapcsolatok működési alapelveiről. Mi a nyitott kapcsolat jelentése? Habár manapság egyre népszerűbbek a nyitott kapcsolatok, sokan még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy ténylegesen mit […]

by admin

szept 6, 2021

Te sem érzed úgy, hogy tökéletesen passzolsz a párodhoz, viszont ennek ellenére őrülten szereted? Nem találod azt az alternatívát, ami mindkettőtöknek örömet tudni okozni?

Most átfogó részletességgel számolunk be a nyitott kapcsolatok működési alapelveiről.

pár a fűben

Mi a nyitott kapcsolat jelentése?

Habár manapság egyre népszerűbbek a nyitott kapcsolatok, sokan még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy ténylegesen mit is értünk ez alatt. A hagyományos párkapcsolati modell tulajdonképpen rendkívül egyszerű: két fél, akik szerelemesek és ennek jegyében hűségesek is egymáshoz.

Azonban a nyitott párkapcsolatról ez nem mondható el.

A párok nem fogadnak monogámiát, azaz más szexuális partnerekkel is rendelkeznek a szerelmük mellett. Annak érdekében, hogy egy ilyen kapcsolati forma működni tudjon, rengeteg alapszabályt kell betartani.

megcsalás vagy nyitott párkapcsolat

Néhány különbség a nyitott kapcsolat, valamint a megcsalás között

Természetesen a nyitott kapcsolat rengeteg monogámiában hívő ellenséget talált magának az évek alatt. Azonban fontos leszögeznünk, hogy itt semmiféle megcsalásról nem esik szó.

Gyakran halljuk egy szeretőt tartó pár lebukása után, hogy nem jelentett semmit, csak „arra” kellett.

Ez is bizonyítja, hogy igenis vannak különleges igényekkel rendelkező emberek, akiknek a szexuális étvágyát nem lehet egyetlen partnerre lekorlátozni. A megcsalás viszont akkor kezdődik, ha a párod tudta nélkül mennek végbe a dolgok.

Itt joggal merül fel a kérdés, hogy létezik nyitott kapcsolaton belüli megcsalás is?

Nos, igen. Amennyiben áthágunk valamilyen előre lefektetett alapszabályt.

Tényleg lehetünk boldogok egy nyitott kapcsolatban?

Amennyiben végeznénk egy felmérést a párkapcsolatban élők körében a szexualitás kérdéséről, biztosan egyöntetű eredményeket kapnánk. Méghozzá: igen, a szex egy nagyon fontos összetevője egy kapcsolatnak – legtöbbször ezen bukik minden. Ezért, ha a párunk nem tudja megadni azt amire vágyunk, egyértelmű döntés lehet a szakítás.

Azonban itt jön képbe a nyitott kapcsolat!

Ugyanis azáltal, hogy vannak más szexuális partnereink is, képesek vagyunk kiküszöbölni ezt a hibát. A szeretett személyről pedig nem kell lemondanunk. Természetesen, csakis azok vállalják ezt a kapcsolati formát, akik a lent található tippeket megfogadják és be is tartják.

nyitott párkapcsolat

1. tipp: A féltékenység minden formáját felejtsük el

Kevesen tudják, hogy az emberek nem sorolhatók egyértelműen a monogámia csoportjába, tehát alkalmasak lehetnek a nyitott kapcsolatra.

Viszont a féltékenység kis ördöge szinte ott bujkál mindenkiben. Csak arra vár, hogy kitörjön és őrjönghessen.

Ez bizony egy ilyen kényes kapcsolati formában nem megengedett. Ha belevágunk a nyitott kapcsolatba el kell fogadnunk, hogy a párunk nem lesz a szó legszorosabb értelmében a miénk, legalábbis testileg nem.

2. tipp: fektessétek le az alapszabályokat

Ahhoz, hogy a nyitott kapcsolat a lehető legsimábban tudjon működni, muszáj lefektetni az alapokat. Ez alatt azt értjük, hogy beszéljétek meg mennyi fér bele.

Például szabad-e másoknál aludni, esetleg eltölteni egy egész hétvégét valakivel. Az sem ritka, hogy hosszú, átfogó tiltó listát írnak egymásnak a párok.

3. tipp: maradjon meg az őszinteség

Ahogy az élet minden területe, a nyitott kapcsolat is megkívánja a szerelmes felektől az őszinteséget. A maradéktalan boldogsághoz fontos, hogy mindent el tudjunk mondani a párunknak, ne állhasson közénk semmilyen hazugság.

Természetesen ehhez elengedhetetlen, hogy betartsátok a 2. tippben összefoglaltakat.

 

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!
Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!

Szeretnéd elkerülni a nem kívánt terhességet, de nehezen jutsz döntésre, hogy melyik formáját alkalmazd a fogamzásgátlásnak? Had segítsünk egy kicsit! Terítéken a tablettás verzió, valamint annak különböző válfajai. Vajon mik a leglényegesebb különbségek? Mik lehetnek...

Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!
Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!

Szeretnéd végre megérteni mélyről jövő, kínosnak tűnő vágyaidat? Esetleg más jellegű problémák állnak a háttérben? Korai magömléssel, netán impotenciával küzdesz? Vagy pont ellenkezőleg, bármennyire is igyekszel, egyszerűen képtelen vagy eljutni a csúcsra? Egyáltalán...

Megéri szeretőnek állni? Mire számíthatsz ebben a szerepben?

Sosem lehet tudni, hogy kivel találja meg végül az ember a csodálatos összhangot, és élete legélvezetesebb szexuális együttlétét.Sajnos gyakran előfordulhat, hogy ez a valaki éppen egy családos, házas ember. Vajon megéri energiát fektetni egy ilyen kapcsolatba? Mennyi...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás