Oldal kiválasztása

Miért jó párkapcsolatban élni? Mutatunk pár okot

Te sem mersz véglegesen elköteleződni, mivel imádod a szingli élet minden egyes percét? A párkapcsolatokra csak úgy tekintesz, mint valami távoli, megfoghatatlan és elérhetetlen dimenzióra? Az alábbi cikkben mutatunk pár okot, ami teljesen megdönti majd ezt a negatív hozzáállást. Ahhoz, hogy megtudd mi teszi jóvá a párkapcsolatokat nincs más dolgod, mint lejjebb görgetni! A hagyományos […]

by admin

szept 6, 2021

Te sem mersz véglegesen elköteleződni, mivel imádod a szingli élet minden egyes percét? A párkapcsolatokra csak úgy tekintesz, mint valami távoli, megfoghatatlan és elérhetetlen dimenzióra?

Az alábbi cikkben mutatunk pár okot, ami teljesen megdönti majd ezt a negatív hozzáállást. Ahhoz, hogy megtudd mi teszi jóvá a párkapcsolatokat nincs más dolgod, mint lejjebb görgetni!

A hagyományos párkapcsolatok remek előnyei, melyek szebbé tehetik az életünket

Homlokon puszilja a párját a férfi

Lényegében az a szó, hogy párkapcsolat, mindenki számára mást jelent, hiszen egy teljesen objektív fogalomról beszélünk. Azonban vannak olyan lényeges ismertető jegyei, melyek majdnem mindenki fejében megegyeznek.

Elsőként fontos megemlíteni, hogy egy statisztikai felmérés szerint azok, akik boldog házaséletet folytatnak, akár több, mint 5 évvel is tovább élhetnek, mint szingli társaik. Ugyanis egy szerelmi kapcsolat olyan előnyöket szolgáltathat a pároknak, ami semmi máshoz nem fogható. Úgymint, az állandó társaság, a biztonság érzet, a boldogság, a szenvedély és természetesen az elkerülhetetlen szeretet, ami bizsergetően képes átjárni az egész testünket.

Ha ezeket a pozitív tulajdonságokat számszerűsíteni akarjuk, akkor 5 olyan okot azonosíthatunk, ami szebbé teszi az életünket egy párkapcsolatban.

szerelmes szívek

1. A szeretet, ami közted és a párod között áramlik

Bizonyított tény, hogy mindenkinek szüksége van egy kis szeretetre és törődésre, egyes emberek pedig kimondottan arra vágynak, hogy foglalkozhassanak valakivel.

Nos, a párkapcsolatnak ideális esetben ez a lényege – az egész csakis erre épül fel.

Azonban az egymásnak való totális átadás, csakis abban az esetben sikerülhet, ha elfogadjátok a felállított igényeket a szeretettel kapcsolatban. Fontos, hogy tisztában legyetek azzal, hogy mire is vágyik a másik fél a párkapcsolattól és próbáljátok betartani a játékszabályokat.

2. A kölcsönös támogatás megléte

a hölgy a férfi fülébe suttog szerelmesen

Akik már éltek hosszabb párkapcsolatban azok tudják, hogy az a támogatást amit a párod biztosít számodra, felbecsülhetetlen.

A mai felgyorsult, akadályokkal teli világban bizony mindenkinek meg kell küzdeni az életben maradásért. Nap mint nap rengeteg buktatón kell átvergődni magunkat, és fontos, életre szóló döntéseket hozni, ami sokszor megterhelő, vagy ijesztő lehet.

Azonban, ha van egy szerető társunk, aki képes objektívan szemlélni a dolgokat, és mellettünk állni jóban rosszban, minden legyőzhetőnek tűnik. Természetesen ennek oda-vissza kell működnie ahhoz, hogy úgy érezzük: imádunk párkapcsolatban élni!

3. Képesek vagyunk jobb emberré válni a társunk mellett

Sokak számára hihetetlennek tűnhet, azonban egy párkapcsolat remek hatással lehet a személyiségfejlődésünkre, ugyanis egy másik jellem, képes a részünkké válni.

Amennyiben valakit képesek vagyunk tetőtől-talpig az életünkbe engedni, akkor alapvető velejáróként az átalakulást tapasztalhatjuk. Feltéve, hogy a tudomány részéről kívánjuk ezt bizonyítani, akkor az a megfigyelés válik mérvadóvá, miszerint tükrözzük azokat a dolgokat, amiket az általunk tisztelt személyek visznek végbe.

Legyen szó egy végtelen őszinteségről, egy bőkezű adakozásról, vagy éppen magáról az emberi jóságról.

4. A szerelmed a legjobb barátod is lesz egyben

Bizonyára mindenki hallotta vagy már ezerszer az igazán szerelmes, hosszú ideje kapcsolatban élő ismerőseitől azt a mondatot, amitől falra tudott volna mászni: A párom egyben a legjobb barátom is.

Habár nagyon giccsesnek hangzik, de higgyétek el, tényleg így van!

Természetesen ez azért alakul ki, mert a párodhoz állsz a legközelebb, ezért sokkal jobban ismer, mint a legtöbb barátod együtt véve. Emellett az egészséges kapcsoltnak része, hogy nem csak a szerelmi intimitást tudjátok együtt megélni, hanem remekül szórakoztok közösen, legyen szó bármilyen helyzetről.

5. A családalapítás gyökeresen változtathatja meg az életedet

Apuka puszilja gyermekét

A komoly kapcsolatoknak rengeteg velejárója van – természetesen jó és rossz dolgok is egyaránt. Az egyik alapvető ilyen nem más, mint a családalapítás.

Az egyik felmérés szerint a társkereső oldalakon kifejezetten létezik egy erre megalkotott kérdőív, amiben a regisztrálók a leendő családalapítási terveikkel kapcsolatban kapnak kérdéseket.

Ha valakinek megadatik, hogy gyermekei lehessenek egy jól működő kapcsolatból, kifejezetten szerencsésnek mondhatja magát. Természetesen, ha elérünk erre a pontra, akkor a szerelmünk minden támogatására, az általa való jobbá válásra, a barátságára és persze a szeretetére is szükségünk lesz.

A párkapcsolat további szembetűnő előnyei

Habár a laza kapcsolatok manapság egyre népszerűbbek, sokan vágynak a nagy betűs igazi megtalálására. Ugyanis egy párkapcsolat óriási színt hozhat az életünkbe, ezzel minden addigit megváltoztatva és átértékelve.

Sokaknak egy eufórikus, felülmúlhatatlan, semmihez sem fogható élményt okoz az, amikor szerelembe esnek. Emellett természetesen még rengeteg előnyét tudjuk felsorolni a kapcsolatoknak.

Lentebb mutatunk 6 olyan okot, ami igazán a párkapcsolat felé billenti majd a mérleg nyelvét.

Párkapcsolatban

1. ok: Ezentúl soha nem érezzük egyedül magunkat

A párkapcsolat egyik leghatalmasabb előnye, hogy soha nem fogjuk majd teljesen egyedül érezni magunkat, hiszen a szerelmünk minden helyzetben mellettünk lesz. Nem töltünk egyedül több magányos éjszaka, sőt még a mozis estéket, vagy a bulizást sem kell elhalasztanunk, ha a barátaink éppen nem érnek rá.

Biztos sokan hallottátok már azt, hogy a szerelmem a legjobb barátom is. Nos, bármennyire is elcsépeltnek hangzik, ez bizony így van. Hiszen ő lesz az az ember, akivel a legjobbakat hülyéskedsz majd, és persze neki mondod el a legbelsőbb, illetve apró titkaidat is.

2. ok: Szeretni és szeretve lenni – a felszabadító erő

Talán giccsesen hangozhat, de a szerelem rengeteg, addig nem is ismert energiát szabadíthat fel bennünk, ami által teljesen új embernek érezhetjük magunkat.

Hiszen egy olyan kölcsönösségen alapuló támogatást, és bizalmat kaphatunk, mint addig még soha. Ezáltal pedig, a párunk segítségével megismerhetjük, hogy valójában mire vagyunk képesek.

Emellett rengeteg új tulajdonságot is fellelhetünk magunkban az összecsiszolódás során.

Ugyanis minden kapcsolat természetes velejárója, hogy a párok alakítják kissé egymást, mind a külsőleg, mind pedig a belső tulajdonságokat tekintve.

ölelés

3. ok: A családalapítás változtató ereje

Az egyik legelőnyösebb tényező a komoly kapcsolatokban, a családalapítás. Habár rengetegen félnek ettől, ez teljességgel alaptalan, sőt! Áldásnak is mondhatnánk a gyermekvállalást, hiszen ez által egy teljesen új szakaszba lép az életed, ami soha nem lesz már a régi.

Habár a kis lurkók születése után egyes kapcsolatok megromlanak, az igazán jók még erősebbé válnak. Hiszen rengeteg összetartásra, erőre, és óriási humorérzékre lesz majd szükségetek az első pár évben.

4. ok: Egy kapcsolat nyitottá tehet az új dolgokra

Bizonyára rengeteg boldog párkapcsolatban élő embertől hallottuk már, hogy sokkal nyitottabbak lettek a szerelem óta, viszont még sem hittünk nekik. Pedig ez a tendencia még tudományosan is könnyedén megállná a helyét.

Gondoljunk csak bele, hogy egy kapcsolaton belül mennyi munkába telik tökéletesen megismerni a másik gondolkodását, az egész véleményvilágát. Habár ezzel nem kell teljes mértékben egyet értenünk, sokkalta nyitottabbá varázsol minket azáltal, hogy más objektív nézőpontokat is megismerünk.

Lehet, hogy a párunk segítségével még arra is rádöbbenünk, hogy amit addig teljes szívünkből utáltunk, nem is olyan vészes, sőt, egészen jó.

párkapcsolatban, hóesésben

5. ok: Ösztönzést kaphatunk az egészségesebb életmódra

A szingliség vége bizony gyakran azt is jelenti, hogy már nem járunk el minden hétvégén bulizni, helyette minden szabadidőnket igyekszünk a párunkkal tölteni. Egy párkapcsolat pedig kihatással lehet arra is, hogyan étkezünk, aktivizálódunk és végezzük a mindennapjainkat.

Az olyan vacsoráknak is könnyedén vége szakadhat, amikor akár egy egész pizzát befaltunk a tévé előtt, leöblítve egy pohár sörrel. Ezt felválthatja a szerelmünkkel való közös főzés, és persze a meleg étel, amit normális körülmények között, átlagos mennyiségben fogyasztunk.

6. ok: Megfontoltabban tekinthetünk a jövőbe

A komoly kapcsolat egyik legelőnyösebb velejárója, hogy már nem csak arra gondolunk milyen nap is lesz holnap, hanem tudatosan, megfontoltan próbálunk tervezni a jövőben. Ez a céltudatosság pedig sokkalta precízebbé, tervezettebbé, sőt felkészültebbé tehet minket.

Ennek persze a pénzügyi oldalát is megfoghatjuk. Hiszen ha ketten vagyunk, már nem szórhatjuk ész nélkül a pénzt minden apróságra, hanem megtanulhatjuk beosztani azt.

Ez a tulajdonság pedig a felnőtté válás első jele lehet.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!
Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!

Szeretnéd elkerülni a nem kívánt terhességet, de nehezen jutsz döntésre, hogy melyik formáját alkalmazd a fogamzásgátlásnak? Had segítsünk egy kicsit! Terítéken a tablettás verzió, valamint annak különböző válfajai. Vajon mik a leglényegesebb különbségek? Mik lehetnek...

Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!
Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!

Szeretnéd végre megérteni mélyről jövő, kínosnak tűnő vágyaidat? Esetleg más jellegű problémák állnak a háttérben? Korai magömléssel, netán impotenciával küzdesz? Vagy pont ellenkezőleg, bármennyire is igyekszel, egyszerűen képtelen vagy eljutni a csúcsra? Egyáltalán...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás