Oldal kiválasztása

Újramelegített kapcsolat: tényleg működhet?

Neked is sokat pörög rajta az agyad, hogy újra esélyt adnál egy régi kapcsolatodnak? Tényleg annyira rossz dolog ez, vagy még mindig vissza lehet hozni az elmúlt érzelmeket?   Alábbi cikkben részletesen ismertetni fogunk néhány olyan dolgot, amit érdemes megfogadod egy régi párkapcsolatod újrakezdése előtt! Miért érezhetjük úgy, hogy újra megpróbálnánk az exünkkel? A szakítás mindenkinek […]

by admin

szept 6, 2021

Neked is sokat pörög rajta az agyad, hogy újra esélyt adnál egy régi kapcsolatodnak?

Tényleg annyira rossz dolog ez, vagy még mindig vissza lehet hozni az elmúlt érzelmeket?

 

Alábbi cikkben részletesen ismertetni fogunk néhány olyan dolgot, amit érdemes megfogadod egy régi párkapcsolatod újrakezdése előtt!

Párkapcsolati kérdések

Miért érezhetjük úgy, hogy újra megpróbálnánk az exünkkel?

A szakítás mindenkinek komoly érzelmi fájdalmakat okozhat az életében, így az is természetes, ha egyfajta gyászfolyamat áll be ilyenkor a mindennapjainkba. Ennek vannak bizonyos szakaszai, amiket jobb, minél előbb felismerni annak érdekében, hogy túllendülhessünk rajtuk.

Ide sorolható az, amikor azt kívánjuk bárcsak újra élhetnénk az együtt töltött boldog perceket. De akadnak olyanok is, akik ilyenkor valóban megpróbálják újra melegíteni a rég kihűlt kapcsolatukat, ami feltehetőleg nem fog örökkön-örökké tartani.

újraélesztett harmónia

Árulkodó jelek, avagy az abszolút kudarc

Minden rossz kapcsolatban vannak bizonyos árulkodó jelek, amik alapján biztosan kimondható az, hogy a két fél között soha nem fognak kielégítően működni a dolgok.

Lényegében ezeket több szempont szerint kategorizálhatjuk.

Az első csoportba azokat a jeleket oszthatjuk, amik még a párkapcsolaton belül figyelmeztetnek arra, hogy megtegyük a szakítás felé vezető első lépéseket.

A második kategóriába már azok az intő jelek tartoznak, amik a szerelmi viszony újrakezdése ellen lehetnek igazán mérvadóak.

Az alábbiakban ezeket fogjuk részletesen bemutatni!

Az első csoport főbb jelei

Mint azt fentebb említettük, az első csoportba főleg az olyan figyelmeztetések tartoznak, amik még a párkapcsolatban élő felek viselkedésére vonatkoznak.

Elmúlik a másoktól való féltés érzete: már nem leszel féltékeny, amikor elképzeled őt valaki mással. Sőt mindez, konkrétan már semmilyen hatást nem tud kiváltani belőled. Az pedig, hogy az egészséges szintű féltékenység kihal a kapcsolatból, egyértelmű jele annak, hogy a szerelem elmúlt.

Egyre gyakrabban irritál a közelsége: avagy, a jelenléte olykor már teljesen az agyadra megy.
A kapcsolat vége felé sokakat már szinte teljesen ki tud hozni a sodrából, ha a párjuk huzamosabb ideig körülöttük tevékenykedik.

Ilyenkor bizony nem szabad tovább húzni a dolgot, hiszen valószínűleg a másik fél is meg fogja érezni a problémát, és csak rosszabbul fogja érinteni a szakítás azok után, hogy letagadtad a bajt.

együtt főző pár

A második kategória tünetei

Ha véget ért egy olyan szerelmi kapcsolat, ami eleinte még az egekbe repített, azonban a végén már teljesen elfajult, az mindig keserves és bántó.

Ezért sokan egy kis idő elteltével gyakran döntenek úgy, hogy tiszta lappal, az elejétől kellene kezdeniük a dolgot. Ennek ellenére, sajnos ez általában ugyanúgy végződik majd.

Amennyiben viszont, szeretnéd minél inkább kiszűrni, hogy döntésed pozitív kimenetelű-e, akkor az alábbi intő jeleket érdemes figyelembe venned a végleges elhatározás előtt:

Nem bírsz már megnyílni felé: többé nem tudsz vele őszintén beszélni. Hiába az új kezdet, sajnos úgy érzed, hogy azokról a dolgokról, amik már a kapcsolat végén sem működtek, még mindig nem tudsz egyenesen beszélni.

Erre a jövőben sem lesz egyszerű megoldást találni, hiszen az elvesztett bizalom nagyon ritkán szerezhető vissza.

Mindig máson jár az agyad: állandóan azt keresed, ki lenne jobb helyette. Sokan nem ismerik fel ezt az állapotot. Gyakran csak azért békülünk ki az exünkkel, mert utáljuk az egyedüllétet.

Az együtt töltött idő azonban nem kielégítő, folyton csak arra gondolunk, hogy milyen lenne egy új szerelem beteljesülése a régi, felmelegített vacak helyett.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!
Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!

Szeretnéd elkerülni a nem kívánt terhességet, de nehezen jutsz döntésre, hogy melyik formáját alkalmazd a fogamzásgátlásnak? Had segítsünk egy kicsit! Terítéken a tablettás verzió, valamint annak különböző válfajai. Vajon mik a leglényegesebb különbségek? Mik lehetnek...

Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!
Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!

Szeretnéd végre megérteni mélyről jövő, kínosnak tűnő vágyaidat? Esetleg más jellegű problémák állnak a háttérben? Korai magömléssel, netán impotenciával küzdesz? Vagy pont ellenkezőleg, bármennyire is igyekszel, egyszerűen képtelen vagy eljutni a csúcsra? Egyáltalán...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás