Oldal kiválasztása

A korai magömlés okai és kezelése

Pontosan mit is hívunk korai magömlésnek? Definíció: A korai magömlés (latin nevén: ejaculatio praecox) olyan szexuális rendellenességre utal, amelyben a férfi az általánosnál sokkal gyorsabban jut a csúcsra, így párja egyszerűen nem képes átélni a tökéletes szexuális kielégülést. Ez gyakran rányomhatja a bélyeget még a legerősebb párkapcsolatokra is, hiszen ezeknek az egyik legfontosabb, legérzelemdúsabb része […]

by admin

szept 6, 2021

Pontosan mit is hívunk korai magömlésnek?

Definíció: A korai magömlés (latin nevén: ejaculatio praecox) olyan szexuális rendellenességre utal, amelyben a férfi az általánosnál sokkal gyorsabban jut a csúcsra, így párja egyszerűen nem képes átélni a tökéletes szexuális kielégülést.

Ez gyakran rányomhatja a bélyeget még a legerősebb párkapcsolatokra is, hiszen ezeknek az egyik legfontosabb, legérzelemdúsabb része az intim érintkezés, avagy a szeretkezés.

Létezik vajon megoldás erre az égető problémára? Szerencsére igen! Ráadásul nem is egy.

spriccelés

Mi okozza a korai magömlést?

A korai magömlésnek számos különböző oka lehet. Az orvosok két külön részre osztják ezeket. Van az egész életen át tartó (elsődleges), valamint a megszerzett (másodlagos).

Az egész életen át tartó korai ejakuláció az érintett személyeknél az első szexuális tevékenység korai szakaszában jelentkezik – függetlenül a partnertől vagy az adott szituációtól.

A szerzett forma a korai magömlésnek viszont egy olyan típusa, melynél a férfiak az első pár évükben még teljesen átlagos ejakulációs képességgel rendelkeznek, azonban életük későbbi szakaszára mégis rosszra fordul a helyzet. A betegség ezen formája olyan más betegségekkel is együtt járhat, mint például az erekciós diszfunkció, a prosztata gyulladás, vagy a pajzsmirigy rendellenes működése.

A legmegbízhatóbb megoldás: A korai magömlés kezelése gyógyszerrel

Érzéstelenítő gélek: Hatékonyan alkalmazhatunk például különböző érzéstelenítő géleket és krémeket a hímvessző makk részén (Emla krém, xylocain gél 2%) annak érdekében, hogy csökkentsük a pénisz szexuális érzetét.

Gyógyszeres (orális) kezelés: A dapoxetin nevezetű hatóanyagot direkt arra a célra fejlesztették ki, hogy késleltesse az ejakulációt korai magömlés esetén. A produktivitása pedig megkérdőjelezhetetlen. A gyógyszer ezen hatását az agy ejakulációs reflexének befolyásolásával éri el.

A gyógyszeres kezelés aktív kihívói

A nem gyógyszeres módszerek, például a start-stop, illetve az összeszorításos technikáknak elsajátítása után a betegeknek esélyük van a késleltetett ejakuláció elérésére.

1. Start-stop technika: A start-stop technikában magát a péniszt stimulálják. Lényege, hogy közvetlenül a magömlés előtt (vagy közvetlenül azelőtt, hogy a magömlés elkerülhetetlenné válna) a stimulációt meg kell szakítani. A tréning célja, hogy a megszakítás, illetve egy 10-20 másodperces rövid pihenő után az egész folyamat ismétlődjön meg a legelejétől.

2. Összeszorításos technika: Az összeszorításos típus során az aktust röviddel a csúcspont előtt érdemes megszakítani, majd a pénisz alsó felületére a hüvelykujj nyomásának hatására meg kell próbálni csökkenteni a péniszben levő vérmennyiséget. Így aztán megakadályozható a magömlés.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a gyakorlatsorok akkor a leghatékonyabbak, ha más gyógykezelésekkel párhuzamosan alkalmazzuk őket.

Lelki okokra gyanakodsz? Próbáld ki a pszichoterápiát!

Különböző pszichológiai okok is kapcsolódhatnak a korai magömlés kialakulásához. Ilyen lehet például a gyermekkori szexuális rendellenességek, a szexualitással kapcsolatos irreális hiedelmek és akár a kudarctól való félelem is.

A jó hír az, hogy a félelem spiráljának megszakításához pszichoterápiás segítség igényelhető. Sőt, partnerünk bevonásával akár még eredményesebbé válhatnak ezek a kezelések. Így a probléma megoldása mellett kapcsolatunk egy újabb, magasabb szintre léphet.

További tippek, és infók a wikipedián.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

7 luxus vibrátor és szexjáték 💎

Ha visszaemlékeztek, 5-10 évvel még hallani se lehetett a médiában azt a fogalmat hogy "szexjáték", vagy hogy "vibrátor". Ez a ciki téma mára már egyre kevésbé ciki - terjed a fiatalabbak és az idősebbek körében egyaránt. Ezzel a cikkünkkel olyanoknak szeretnénk egy...

A 3 legjobb szexpóz leszbikusoknak

Bemutatunk pár fincsi szexpózt kifejezetten leszbikusoknak: Szívesen felfűtenéd párkapcsolatod labilis hangulatát? Vagy egyszerűen csak szeretnél még több örömet okozni magadnak és szerelmednek? Hiába keresed, kutatod, sehol sem találsz valódi tapasztalatokon alapuló,...

6 meghökkentő szexuális szokás az ó- és középkorból

A szexualitás, valamint az intim szokások megismerése a régebbi korokból egy igazán érdekfeszítő utazás lehet. Gondoljunk csak a sötét középkorra, ahol a legfelső réteg úgy vélekedett, hogy mindennemű kapcsolatot megtiltsanak. Nézzünk pár meglepő tényt az ókorról és...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás