Oldal kiválasztása

A pornófüggőség okai és kezelése – Tényleg létezhet?

A pornófüggőség egy huszonegyedik századi betegség, ami ugyan nem szedi úgy az áldozatait, mint az alkohol vagy a drogok, mégis megkeserítheti sokak életét, és tönkreteheti a párkapcsolatát. Miért és hogyan alakul ki? Mi a legnagyobb veszélye? Azonnal választ adunk a témát illető legfontosabb kérdésekre. A pornófilm nézés rossz dolog? Nem feltétlenül! A felnőttfilmek nézegetése, amennyiben […]

by admin

szept 6, 2021

A pornófüggőség egy huszonegyedik századi betegség, ami ugyan nem szedi úgy az áldozatait, mint az alkohol vagy a drogok, mégis megkeserítheti sokak életét, és tönkreteheti a párkapcsolatát.

Miért és hogyan alakul ki? Mi a legnagyobb veszélye?

Azonnal választ adunk a témát illető legfontosabb kérdésekre.

A pornófilm nézés rossz dolog? Nem feltétlenül!

A felnőttfilmek nézegetése, amennyiben az mértékkel történik, akár jól is hathat a nemi életre. Vannak, akik ebből tanulnak el technikákat, bővítik repertoárjukat. Innen merítenek ötleteket, színesítik a kissé megszürkült szerelmi életüket. Szingliként ezt nézve önkielégítést végeznek, és vezetik le a nap folyamán felgyülemlett feszültséget.

Párkapcsolatban is jótékony hatással lehet a szexuális életre, ha például a pár együtt néz meg egy filmet. Amennyiben ez mind a két felet érdekli, nincs vele semmi baj, sőt erősen afrodiziákum jellegű hatást fejthet ki.

A hangsúly tehát mindenekelőtt a mértékletességen van.

Szexi nő

Mi az a pornófüggőség?

A pornófüggőség a szenvedélybetegségek közé tartozik, úgy, mint az alkohol-, a drog- vagy a nikotinfüggőség.

Pornófüggőnek az a személy nevezhető, aki az utóbbi fél-egy évben minden héten legalább kétszer minimum egy órát pornóvideók nézésével töltött, vagy szexuális tartalmú internetes oldalakat látogatott, és ezzel a szokással még ideiglenesen sem volt hajlandó felhagyni.

Amikor ez megszállottsággá válik, az illető szinte már szó szerint ezzel kel és fekszik. Már csak így tud kielégülni, így tud felizgulni. Innentől kezdve számít ez súlyos problémának, avagy szenvedélybetegségnek.

Kik az érintettek és miért veszélyes?

Az internet térhódításával terjedt el ez a szenvedélybetegség. Főleg kamaszkorú (13-19 éves) és fiatal felnőtt (20-35 éves) férfiak az érintettek, de a szakemberek egyre gyakran szembesülnek aktív korú (35-55 éves) és idősebb páciensekkel is.

Térjünk ki a pornófüggőség valós veszélyeire!

Amikor már a mindennapi életében is zavarja a pácienst a pornónézési kényszer, például az iskolában vagy a munkahelyén is csupán erre tud gondolni, csak ezzel foglalkozik, akkor elérkezett az idő, hogy szakemberhez forduljon.

Az ártalmatlannak tűnő szexfilm nézegetés, illetve szexszel foglalkozó csetszobák látogatása idővel személyiségtorzuláshoz vezethet, és a munkahely elvesztését is okozhatja.

A függő személy fokozatosan eltávolodik a valóságtól, majd végül már nem lesz képes normális szexuális élet fenntartására. A hús-vér emberek nem izgatják fel őket. A probléma serdülőkorban is kialakulhat, a fiatalok például különösen veszélyeztetettek, mert a szenvedélyük kielégítése egyre durvább filmek megnézésére sarkalhatja őket, ezáltal egyre inkább beleragadnak a függőségbe. Könnyedén valóságnak élhetik meg a filmekben látott képsorokat.

Meztelen nő hátulról

Súlyosak a következmények, de van kiút a szenvedésből

A legrosszabb következmény a terápiás kezelés hiányában fellépő részleges impotencia lehet, de az extrém súlyos esetekben akár a teljes impotencia is előfordulhat.

Mivel a túl gyakori, virtuális szexuális viszonyt megcsalásnak érezheti a partner, így a betegek párkapcsolatai idővel garantáltan tönkremennek. A tevékenység, különösen, ha egy párkapcsolattal párhuzamosan zajlik, bűntudatot ébreszt az egyénben, amely rengeteg további pszichiátriai kórkép táptalaja.

A legrosszabb esetben akár életveszélyes is lehet. Súlyos esetben pszichiátriai gyógyszeres kezelés, elvonókúra indikált, állítják szexuálpszichológusok.

Szerencsére léteznek kezelések és gyógymódok.

Probléma esetén pszichológus, elsősorban egy szexuálpszichológus felkeresése az, ami mindenképpen javasolt.

Az alábbi videó megnézése is segíthet kicsit jobban megismerni ezt a betegséget. (Kattints a fogaskerékre a magyar felirathoz)

Olvashatsz még a pornófüggőségről, a kapcsolódó wikipédia oldalon.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

7 luxus vibrátor és szexjáték 💎

Ha visszaemlékeztek, 5-10 évvel még hallani se lehetett a médiában azt a fogalmat hogy "szexjáték", vagy hogy "vibrátor". Ez a ciki téma mára már egyre kevésbé ciki - terjed a fiatalabbak és az idősebbek körében egyaránt. Ezzel a cikkünkkel olyanoknak szeretnénk egy...

Nemi vágy növelés hatékonyan – Ezek a tippek tényleg működnek!

Eleged van a körülményes, hatástalan, ráadásul sokszor elnagyolt tanácsokból a libidó növeléssel kapcsolatban? Unod már, hogy egyre csak azt szajkózzák, mozogj többet, táplálkozz egészségesebben, hagyj fel a káros szenvedélyeiddel? Őszinte, életszerű és végre működő...

Itt vannak a legfantasztikusabb orális szexpózok és tippek

Az orális szex minden kétséget kizáróan a meggy az orgazmus torta tetején Nem rég felröppent a hír egy olyan New York-i Állami Egyetem által vezetett vizsgálatról, amely eredményeként a kutatók arra bukkantak, hogy a férfiak magas százaléka csupán azért csalja meg...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás