Mi okból utasítja vissza a párod a szexet? Eláruljuk!


Egyre többször mutat érdektelenséget párod a szex iránt? - Akkor könnyen előfordulhat, hogy valami más folyik a háttérben, mint azt elsőre gondolnád.


De mik a leggyakrabban előforduló okok, amik szexuális érdektelenséghez vezetnek?

És mi lehet az, ami viszont komoly veszélyeket tartogathat magában a kapcsolatotokra nézve?

Nyomban kitérünk rá!

meghitten átölelik egymást

A legbiztosabb okok, amiért vissza utasítanakMinden kapcsolatban előfordulnak hullám völgyek. Az pedig teljesen hétköznapi dolog, ha egy kiadós, intenzív időszak után drasztikus csökkenést tapasztalsz az ágyban. Ráadásul a szexuális étvágy, már alapvetően is nagyon eltérő lehet a párok között, mely rendszerint csak hosszútávon mutatkozik meg igazán.

Elképesztő, hogy mennyi különféle ok létezik, ami miatt vissza utasíthatja valaki a szexet. Most viszont, következzenek a legáltalánosabban előforduló esetek.


Férfiak esetén ez a leggyakoribb.


Merevedési zavarok: gyakran megesik egy férfi életében, hogy a túlzott hajtás és megfelelési kényszer következtében problémák törnek elő odalent. Nyilvánvalóan, ilyen esetben nem szívesen keresi az együttlétben rejlő örömöket.

Ezt számtalan dolog elő idézheti, például a hirtelen tesztoszteron szint csökkenés. A jó hír, hogy ez csak ideiglenes, és amint az életvitel visszatér a normális kerékvágásba, helyreáll a pénisz bevethetősége.


Nők esetén.


A magabiztosság elvesztése: a nők többsége rendkívül törékeny. Ezért hamar elveszthetik az önbizalmukat, ha valamilyen kedvezőtlen érzelmi, vagy testsúlybeli változást észlelnek magukon. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy párunk rendszeresen az internet előtt gubbaszt, vagy szokatlan, új élelmiszereket kezd vásárolni, akkor minél hamarabb közöljük vele, hogy minket egyáltalán nem érdekelnek a külsőségek - és úgy szeretjük őt, ahogy van!

Szerelmesen néznek egymásra


Mindkét nem esetében.


Gyógyszeres kezelés: amennyiben párunk valamilyen egészségügyi problémával küzd, melyet próbál titokban tartani, akkor előfordulhat, hogy az adott gyógyszerek szedése levertséggel vagy libidó csökkenéssel jár, mely ellehetetleníti a szexet.

Fáradtság, stressz: az alvási és munkahelyi problémák, szorongás vagy depresszió mind hozzájárulnak a szexuális együttlét iránti közömbösséghez.Mit tehetsz ellene, és hogyan veheted rá a párodat, hogy többet szexeljetek?Mutasd ki jobban a szeretetedet: a nők számára - leginkább hosszútávon - hihetetlenül fontos a romantikus körítés a szexuális érdeklődés felkeltése érdekében. Ehhez elég, ha kedveskedsz neki egy különleges meglepetéssel, egy wellness hétvégével, vacsorával, vagy csupán egy szerény, ágyba vitt reggelivel és kávéval. Hívd fel gyakrabban a munkahelyén, és érdeklődj a hogyléte felől. Ha van rá lehetőséged, lepd meg napközben pár szál rózsával, vagy egy speciális virág csokorral.

Szerelmesek kívánják egymást
Ez visszafele is igaz.


A férfiak is hasonló módon nyilatkoztak. Miszerint, ha párjuk elhanyagolja a szeretet kifejezését, vagy rendszeresen csak kritikus, negatív módon kommunikál velük, akkor libidójuk kínosan lecsökken és könnyedén elidegenednek a szextől.

Beszélj a társaddal: bár első a türelem, ha régóta nincs változás, akkor itt az ideje, hogy bátran leüljetek beszélgetni. Mond el, hogy a szexuális életetekről szeretnél kérdezni. Próbáld meg alaposan kipuhatolni, hogy mi lehet a probléma forrása.

Amennyiben a párod erőteljesen hárít, és indulatosan próbál kitérni a téma alól, akkor viszont egyre inkább érdemes lehet egy harmadik félre gyanakodnod.


Hozzászólás


A hozzászólásokat jóváhagyjuk mielőtt beküldésre kerülnek.