Oldal kiválasztása

Pár év, és ellepnek minket a szexrobotok?

Pár év, és ellepnek minket a szexrobotok? Tudtad, hogy egy nagy presztízsű nemzetközi cég, már kifejezetten magas színvonalon tervezi, és gyártja a szex robotokat, fő koncepciójuk pedig a leghíresebb pornó sztárok lemodellezése, mint például Asa Akira, vagy Tori Black? Vajon a jövőbeli tervek között szerepelhet, hogy ezek a gépek a szexuális igényeken felül, aktív kommunikációt […]

by admin

szept 6, 2021

Pár év, és ellepnek minket a szexrobotok?

Tudtad, hogy egy nagy presztízsű nemzetközi cég, már kifejezetten magas színvonalon tervezi, és gyártja a szex robotokat, fő koncepciójuk pedig a leghíresebb pornó sztárok lemodellezése, mint például Asa Akira, vagy Tori Black?

Vajon a jövőbeli tervek között szerepelhet, hogy ezek a gépek a szexuális igényeken felül, aktív kommunikációt folytassanak velünk, és elvégezzék a házi munkát is?

Van okunk félni egy olyan jövőtől, mint amelyet a WestWorld című (HBO) sorozat vetít elénk?

De, talán mind közül a legfontosabb kérdés: Te készen állnál rá, hogy szeretkezz egy droiddal?

Tényleg a szexrobotoké lesz a jövő?

Kissé a valóságtól elrugaszkodónak tűnhet, de ha hiszel a szexiparban és jobban belegondolsz a 21. századi nem éppen erkölcsös szexuális igényekbe, akkor a szexrobotok piaca egy széles réteg által kedvelt, és keresett vásár lesz hamarosan.

A szakértők viszont attól tartanak, hogy a babák használata veszélyessé válhat a valódi emberi párkapcsolatokra nézve, továbbá negatívan érintheti a felnövő nemzedékek intim gondolkozását.

Mik azok a szexrobotok? – Itt tartunk jelenleg

Napjainkban a platform mozgató rugója Matt McMullen, a Harmony feltalálója. A Harmony, a mai piac egyik legfejlettebb szexuális robotja, mely az emberi bőrhöz hihetetlenül hasonló, szilikonszerű anyagból készül.

Az ügyfelek igényeik szerint választhatnak az arc, a test, valamint a bőr színét illetően, sőt, már előre legyártott, népszerű modellek is akadnak, melyek külsejükkel az aktuális, erotikus trendet szimbolizálják. A mellbimbó méretét, illetve színét, a mell méretét, valamint az egyéb jellegzetességeket pedig bármikor van lehetőség megváltoztatni.

A robotokon, a paróka alatt helyezték el közvetlenül a számítógépet, amelybe telepítve van a mesterséges intelligencia. Kinézetre pedig valóban olyan, akár csak az emberi agy.

A Harmony mozog, és bizonyos korlátok között még kommunikálni is tud az ügyfelekkel. Azon felül, hogy fejét önállóan oldalra bírja hajtani, képes rá, hogy mélyen és érzelem dúsan nézzen élettársa szemébe, majd a következő pillanatban már félénken tekint a padlóra.

A nap folyamán a hangulata is változhat: fáradt vagy éhes lehet, és természetesen a szexuális étvágya is megnőhet, egyik pillanatról a másikra.

Mire számíthatunk a későbbiekben?

A szexrobotok a jövőben, a beléjük fektetett tőke mértékétől függően, akár komoly politikai viták tárgyává is válhatnak, hiszen a társaságok jóformán „nőket” árulnak, akik mozognak, és beszélgetnek, hogy aztán szexuális rabszolgaként végezzék.

Ez etikailag elfogadható? A Európai Parlament már tárgyalta a kérdést, de még nem foglaltak álláspontot. „Úgy gondoljuk azonban, hogy a téma rendkívül releváns” – mondja egy politikus, az Unió családpolitikájának szóvivője. A német etikai tanács azonban nem halogatná ennyire az ügyet: „A fogyatékossággal élő emberek számára kifejlesztett gondozó robotokról rendszeresen beszélünk az Etikai Tanácsban, akkor a szexrobotokról miért nem?

Más országok államainak vezetői már sokkal tovább mentek. Például az Egyesült Államokban, egyes helyeken törvény tiltja az úgynevezett „szexuális robotok” behozatalát, és forgalmazását. Kanada egyes tartományaiban pedig szintén hasonló törvényeket fontolgatnak, hisz: „az ország polgárainak még megmaradt, törékeny erkölcsét próbálják védelmezni, és társadalmukat óvni a fertőtől”.

Tehát magas az ellentábor létszáma? Átmenetileg igen!

Sokan úgy gondolják, ahhoz, hogy valaki egy ilyen ötlettel álljon elő, nagyon nőgyűlölő világban kell élnie. A társadalomban, amint azt David Levy elképzelte a 2050-es évekre, az embert egyre inkább objektummá próbálják tenni. Egy másik kutató pedig ezt a folyamatot „dehumanizációnak” nevezi: „Fokozatosan egy dehumanizált társadalommá válunk, amelyben a nők szexuális tárgyakká alakulnak, a férfiak pedig szexfüggőkké.”

Habár a robotok ellenzői úgy gondolják, a cégvezetők csupán saját érdekeiket nézik, a gyártók igyekeznek minél frappánsabb ellenérveket felhozni, melyek valóban hathatósak lehetnek.

Például a Harmony feltalálója, McMullen, állítása szerint nem szexrabszolgákat akar gyártani, hanem megkönnyebbülést szeretne hozni a magányos lelkek számára.

A robotok piaca mindezek ellenére köszöni: él, és virul!

Pár évvel ezelőtt, még egyetlen társaság sem értékesített szexrobotot. Azonban jelenleg az online piacon már 5 ilyennel is találkozhatunk. Bár a koncepció hihetetlennek tűnik, de 30 évvel ezelőtt az emberek ugyanezt gondolták az okostelefonokról, és a közösségi hálózatokról is.

A nagyvállalatok főnökei pedig folyamatosan kampányolnak, és rendszeresen hangoztatják az „arany bánya” fennmaradását megalapozó humanitárius szlogeneket: „Kérlek gondolj a magányos, idős emberekre, vagy a fogyatékossággal élő társaidra, akiknek szinte lehetetlen szexuális partnereket találni, ezért kizárólag a robotok nyújthatják a legjobb megoldást ösztönös, elnyomhatatlan vágyaik kielégítésére.”

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

7 luxus vibrátor és szexjáték 💎

Ha visszaemlékeztek, 5-10 évvel még hallani se lehetett a médiában azt a fogalmat hogy "szexjáték", vagy hogy "vibrátor". Ez a ciki téma mára már egyre kevésbé ciki - terjed a fiatalabbak és az idősebbek körében egyaránt. Ezzel a cikkünkkel olyanoknak szeretnénk egy...

6 meghökkentő szexuális szokás az ó- és középkorból

A szexualitás, valamint az intim szokások megismerése a régebbi korokból egy igazán érdekfeszítő utazás lehet. Gondoljunk csak a sötét középkorra, ahol a legfelső réteg úgy vélekedett, hogy mindennemű kapcsolatot megtiltsanak. Nézzünk pár meglepő tényt az ókorról és...

6 kivételes tipp, ami végletekig fokozza a szexuális kisugárzásodat

Szeretnéd átélni, hogy milyen érzés is az, amikor minden mély, tüzes pillantás kizárólag csak rád vetül? Örülnél, ha szexuális ragyogásodba egyszerűen bele fulladnának a tekintetek, és le se bírnád rázni magadról a lányokat? Hisz ez csak természetes. Melyik férfi ne...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás