Oldal kiválasztása

Szex szerelem nélkül? Működhet?

Napjainkban, ahogy a nők egyre inkább törekednek a nemek közti egyenlőség megteremtésére, a férfiakhoz hasonlóan próbálnak aktív, korátok nélküli, szabad szexuális életet élni. Ennek eredményeként robbanásszerűen szaporodtak el az alkalmi hancúrozások. Vajon a rendszeres egyéjszakás kalandok hordoznak valamilyen negatív következményt magukban? Lehetséges, hogy elősegítik a korai kiégést, netán totál kicsinálják az idegrendszert? Vagyis, röviden: Működhet […]

by admin

szept 6, 2021

Napjainkban, ahogy a nők egyre inkább törekednek a nemek közti egyenlőség megteremtésére, a férfiakhoz hasonlóan próbálnak aktív, korátok nélküli, szabad szexuális életet élni. Ennek eredményeként robbanásszerűen szaporodtak el az alkalmi hancúrozások. Vajon a rendszeres egyéjszakás kalandok hordoznak valamilyen negatív következményt magukban? Lehetséges, hogy elősegítik a korai kiégést, netán totál kicsinálják az idegrendszert? Vagyis, röviden:

Működhet a szex, szerelem nélkül? – Vad szex, vagy érzéki szerelmeskedés

A boncolgatásra váró kérdés tehát nem más mint, hogy: lehet-e szerelem nélkül szexelni, és működhet-e ez hosszútávon, bármiféle egymásba gabalyodás nélkül?

 

Mit mondanak erről a hormonok?

Az oxitocin termelődés minden szexuális együttlét során létrejövő, elkerülhetetlen folyamat. Így ha eleinte nem is, de egy rendszeres, pozitív benyomást keltő, kielégítő szex után, mely megfelelő mennyiségű hormon kibocsátást eredményezett a szervezetedben, egyszerűen kizárt dolog, hogy előbb-utóbb ne érezz valamiféle különleges, erős köteléket a partnered iránt.

Persze az, hogy ezen érzést vajon lehet-e szerelemnek nevezni, az egy elképesztően bonyolult kérdés. Amennyiben tehát jó a szex, és többször is találkoztok, szinte biztosra vehető, hogy nem működhet a kapcsolat hosszútávon anélkül, hogy ne alakulna ki valamiféle kínzó, érzelmi kötődés.

Így kétségtelen, hogy aki szeretne az érzelemmentes szex „biztonsági zónájában” maradni, annak kötelező megállni az egyéjszakás randiknál, bár a kockázatot, ez a műfaj is erősen magában hordozza.

attraktív hölgy, lenge ruhában

Szex szerelem nélkül? Így csináld sikeresen!

Biztosra akarsz menni? Egy cseppet sem szeretnél az esemény után még hetekig rágódni az érzelmeiden?

Természetesen a szex szerelem nélkül is lehet szórakoztató és eredményes, de ehhez be kell tartanod pár apró, mégis elengedhetetlen lépést.

Irányítás és önértékelés: Ügyelj rá, hogy mindig a te kezedben legyen az irányítás. Így rengeteg magabiztosságot fogsz nyerni. Ezáltal könnyebb egy belső, lelki biztonságot kiépítened.

Csak az élmény a fontos: A lényeg, hogy szex közben csupán magára az élményre koncentrálj, ne pedig arra a személyre aki éppen veled van. Utólag pedig ne másokét, hanem a saját önértékelésedet fokozd, gyarapítsd magadban.

Ne nyomd el! Emlékezz vissza: Az élményekre rendszeresen, és mindig humorosan, izgalmakkal telítve kell vissza gondolnod. Valóban úgy, mint ha csak egy egyszerű, hétköznapi kalandban lett volna részed.

Mantrázz a flörtök előtt: A legfontosabb tanács, hogy még a szexuális kaland megtörténte előtt, határozottan tisztázd le magadban azt, miszerint semmit sem fogsz érezni az együttlét közben. Feltéve, hogy ott, azokban az órákban kitudod magadból zárni ezeknek a megjelenését, már garantáltan a következő napokban sem fognak előtörni belőled.

Ismerd meg jobban Önmagad: Hiszen, amennyiben tudod magadról, hogy legbelül egy törékeny lélek vagy, aki érzékeny, és fél az elutasítástól, netán hajlamos hirtelen kötődni az idegen személyekhez, akkor valószínű, hogy az alkalmi szexuális találka nem a te pályád lesz.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

7 luxus vibrátor és szexjáték 💎

Ha visszaemlékeztek, 5-10 évvel még hallani se lehetett a médiában azt a fogalmat hogy "szexjáték", vagy hogy "vibrátor". Ez a ciki téma mára már egyre kevésbé ciki - terjed a fiatalabbak és az idősebbek körében egyaránt. Ezzel a cikkünkkel olyanoknak szeretnénk egy...

6 kivételes tipp, ami végletekig fokozza a szexuális kisugárzásodat

Szeretnéd átélni, hogy milyen érzés is az, amikor minden mély, tüzes pillantás kizárólag csak rád vetül? Örülnél, ha szexuális ragyogásodba egyszerűen bele fulladnának a tekintetek, és le se bírnád rázni magadról a lányokat? Hisz ez csak természetes. Melyik férfi ne...

Kondom=100% biztonság? 11 tény, amit nem tudtál a gumikról!

Gyakran hallhatjuk: Az óvszer használata közel 100%-kos védelmet garantál azok számára, akik ezen védekezési módszer mellett teszik le a voksukat. De vajon, ismered azt a meghökkentő, abszolút hiteles statisztikát, miszerint 1000, óvszerrel védekező ember közül...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás