Tényleg szükséges lehet a hüvelyszűkítés? 7 dolog, amit nem tudtál a vagináról


Több olyan dolog is létezik, amit a férfiaknak és nőknek egyaránt tudniuk kellene az elképesztően sokoldalú vagináról. Azonban rengeteg mítosz kering a közösségi médiában, melyekből kifolyólag nehéz kiszűrni az értékes, hiteles információkat.


Segítünk, hogy tisztább képet kapj!

Következzen hát 7 meghökkentő tény ezzel a különleges, reproduktív szervvel kapcsolatban. Melyek közül némelyikre egyenesen, Dr. Jen Gunter (kanadai nőgyógyász) tavaly megjelent, The Vagina Bible című bestseller könyve is nagy hangsúlyt fektet.

 

puncis kitárulkozós kép


7 fontos dolog, amit garantáltan nem tudtál a vagináról - vagy nem mertél megkérdezni1. Tele van élettel: a női nemi szerv normális esetben hasonlóan funkcionál, mint egy jól működő, fenntartható bio kert. A hüvely telis-tele van olyan, hasznos baktériumokkal, melyek szorgosan munkálkodnak az egészséges környezet fenntartása érdekében. Ezek a baktérium enyhe savat termelnek, mely megakadályozza a kórokozók jelenlétének elszaporodását.

2. Káprázatos öntisztító funkcióval rendelkezik: egyre többen esnek abba a hibába, hogy hüvelyük - olykor kellemetlennek tűnő - illatát különböző, modern higiénia termékekkel próbálják eltüntetni. Azonban előfordulhat, hogy ezek csak többet ártanak, mint használnak. Ugyanis könnyedén válthatnak ki allergiás reakciókat, továbbá elősegíthetik a különböző fertőzések terjedését, míg a vagina bőrfelületének védelmét szolgáló réteg eltávolítása, akár súlyos kiszáradáshoz is vezethet.

mezítelen női popsi és punci


Gunter szerint viszont semmi szükség ezekre a szerekre, mivel a nemi szerv idővel önmagát tisztítja. Feltéve, hogy ebbe a természetes körforgásba még nem zavart bele súlyosan az adott személy.

Arról nem is beszélve, hogy a hüvely illatát számtalan dolog befolyásolhatja, mely félreértésre adhat okot. Akár napról napra változhat attól függően, hogy mennyit edz, szexel, - vagy éppen a menstruáció melyik szakaszában tart - az illető.

3. A hüvely átlagos mélysége csupán 7 centiméter: ezzel kapcsolatban jogosan merülhet fel a következő kérdés. Akkor hogyan képes elnyelni egy ennél jelentősen hosszabb vibrátort, vagy hímvesszőt? Nos, az elképesztő rugalmasságának köszönhetően, ugyanis stimuláció hatására képessé válik pillanatok alatt megnyúlni.

letolt bugyi

4. A tévhitekkel ellentétben nem képes a hüvelyt kedvezőtlenül kitágítani a sok szex: ugyanis az előbb említett módon, fantasztikus rugalmassággal rendelkezik. Az együttlét után tehát, azonnal visszanyeri eredeti méreteit.

5. Az orgazmus előtt extra nedvességgel ajándékoz meg: a nemi vágy felébredése esetén jelentkező nedvesség a hüvely mélyebb rétegeiből származik, azonban közvetlenül a csúcspont elérése előtt a bejárathoz közeleső Bartholin mirigy további folyadékot szolgáltat.

6. Edzhető, karbantartható: mint minden izom, úgy a hüvelynyílást körülvevők is hatékonyan fejleszthetőek. Ez pedig, számos egészségügyi előnnyel járhat a jövőre nézve. Hogyan csináld? Ezen izmok erősítésére a legjobb választás, a speciálisan erre kifejlesztett Kegel-gyakorlatok lehetnek, melyek nem csupán a vizelet inkontinencia elleni küzdelemben lesznek hasznosak a hölgyek számára. Ugyanis az orgazmus is könnyebben előidézhető a megfelelő hüvely összeszorítás következtében.

eltakarja a vagináját

7. Nem tűnhet el benne egy tampon: a hüvely nyílásának korlátoltságai miatt egyszerűen lehetetlen, hogy egy tampon túl jusson rajta. Ellenben viszont, képes elakadni. Ilyenkor a guggoló pozíció segíthet a kicsúsztatásában, viszont ha valaki ezzel sem jár sikerrel, azonnal orvoshoz kell fordulnia a toxikus sokk szindróma megelőzésének érdekében.


Hozzászólás


A hozzászólásokat jóváhagyjuk mielőtt beküldésre kerülnek.