Oldal kiválasztása

Tényleg szükséges lehet a hüvelyszűkítés? 7 dolog, amit nem tudtál a vagináról

Több olyan dolog is létezik, amit a férfiaknak és nőknek egyaránt tudniuk kellene az elképesztően sokoldalú vagináról. Azonban rengeteg mítosz kering a közösségi médiában, melyekből kifolyólag nehéz kiszűrni az értékes, hiteles információkat. Segítünk, hogy tisztább képet kapj! Következzen hát 7 meghökkentő tény ezzel a különleges, reproduktív szervvel kapcsolatban. Melyek közül némelyikre egyenesen, Dr. Jen Gunter […]

by admin

szept 6, 2021

Több olyan dolog is létezik, amit a férfiaknak és nőknek egyaránt tudniuk kellene az elképesztően sokoldalú vagináról. Azonban rengeteg mítosz kering a közösségi médiában, melyekből kifolyólag nehéz kiszűrni az értékes, hiteles információkat.

Segítünk, hogy tisztább képet kapj!

Következzen hát 7 meghökkentő tény ezzel a különleges, reproduktív szervvel kapcsolatban. Melyek közül némelyikre egyenesen, Dr. Jen Gunter (kanadai nőgyógyász) tavaly megjelent, The Vagina Bible című bestseller könyve is nagy hangsúlyt fektet.

 

puncis kitárulkozós kép

7 fontos dolog, amit garantáltan nem tudtál a vagináról – vagy nem mertél megkérdezni

1. Tele van élettel: a női nemi szerv normális esetben hasonlóan funkcionál, mint egy jól működő, fenntartható bio kert. A hüvely telis-tele van olyan, hasznos baktériumokkal, melyek szorgosan munkálkodnak az egészséges környezet fenntartása érdekében. Ezek a baktérium enyhe savat termelnek, mely megakadályozza a kórokozók jelenlétének elszaporodását.

2. Káprázatos öntisztító funkcióval rendelkezik: egyre többen esnek abba a hibába, hogy hüvelyük – olykor kellemetlennek tűnő – illatát különböző, modern higiénia termékekkel próbálják eltüntetni. Azonban előfordulhat, hogy ezek csak többet ártanak, mint használnak. Ugyanis könnyedén válthatnak ki allergiás reakciókat, továbbá elősegíthetik a különböző fertőzések terjedését, míg a vagina bőrfelületének védelmét szolgáló réteg eltávolítása, akár súlyos kiszáradáshoz is vezethet.

mezítelen női popsi és punci

Gunter szerint viszont semmi szükség ezekre a szerekre, mivel a nemi szerv idővel önmagát tisztítja. Feltéve, hogy ebbe a természetes körforgásba még nem zavart bele súlyosan az adott személy.

Arról nem is beszélve, hogy a hüvely illatát számtalan dolog befolyásolhatja, mely félreértésre adhat okot. Akár napról napra változhat attól függően, hogy mennyit edz, szexel, – vagy éppen a menstruáció melyik szakaszában tart – az illető.

3. A hüvely átlagos mélysége csupán 7 centiméter: ezzel kapcsolatban jogosan merülhet fel a következő kérdés. Akkor hogyan képes elnyelni egy ennél jelentősen hosszabb vibrátort, vagy hímvesszőt? Nos, az elképesztő rugalmasságának köszönhetően, ugyanis stimuláció hatására képessé válik pillanatok alatt megnyúlni.

letolt bugyi

4. A tévhitekkel ellentétben nem képes a hüvelyt kedvezőtlenül kitágítani a sok szex: ugyanis az előbb említett módon, fantasztikus rugalmassággal rendelkezik. Az együttlét után tehát, azonnal visszanyeri eredeti méreteit.

5. Az orgazmus előtt extra nedvességgel ajándékoz meg: a nemi vágy felébredése esetén jelentkező nedvesség a hüvely mélyebb rétegeiből származik, azonban közvetlenül a csúcspont elérése előtt a bejárathoz közeleső Bartholin mirigy további folyadékot szolgáltat.

6. Edzhető, karbantartható: mint minden izom, úgy a hüvelynyílást körülvevők is hatékonyan fejleszthetőek. Ez pedig, számos egészségügyi előnnyel járhat a jövőre nézve. Hogyan csináld? Ezen izmok erősítésére a legjobb választás, a speciálisan erre kifejlesztett Kegel-gyakorlatok lehetnek, melyek nem csupán a vizelet inkontinencia elleni küzdelemben lesznek hasznosak a hölgyek számára. Ugyanis az orgazmus is könnyebben előidézhető a megfelelő hüvely összeszorítás következtében.

eltakarja a vagináját

7. Nem tűnhet el benne egy tampon: a hüvely nyílásának korlátoltságai miatt egyszerűen lehetetlen, hogy egy tampon túl jusson rajta. Ellenben viszont, képes elakadni. Ilyenkor a guggoló pozíció segíthet a kicsúsztatásában, viszont ha valaki ezzel sem jár sikerrel, azonnal orvoshoz kell fordulnia a toxikus sokk szindróma megelőzésének érdekében.

És ez még nem lenne elég? Íme hat újabb dolog a vagináról!

Gondoltad volna, hogy a hüvelyt és környékét is pontosan annyi rejtély, illetve különlegesség övezi, mint az ellenkező nem nemi szervét?

A következőkben pár egészen meglepő újabb tényt ismertetünk a hölgyek vaginájával kapcsolatban.

Férfiak, öveket bekötni!

vagina

1. A hüvelyi orgazmus (önmagában) egy rettentően ritka jelenség

Sajnálatos módon, még napjainkban is kevesen tudják, hogy a nők több mint 70%-ának, csupán a klitorisz orgazmus nyújthat megfelelő kielégülést. Ráadásul, egyre többen kezdenek állást foglalni az mellett, hogy a titokzatos G-pont is a csikló belső, kívülről nem látható részéhez tartozik.

2. Ez a közös egy pohár borban és a hüvelyben

Akár csak a bor esetében, úgy az egészségesen működő hüvelynél is megfigyelhető, hogy pH értéke körülbelül 4,5. Ennek hátterében különböző, hasznos baktériumok (avagy: laktobacillusok) állnak, melyek feladata a megfelelő pH szint fenntartása, a fertőzések elkerülésének érdekében.

3. Van, ami többet árthat, mint amennyit használ

Sokan előszeretettel használják a hüvely tisztításához a különböző, illatos termékeket, például fürdőszereket és parfümöket. Azonban ezek rendkívül veszélyesek lehetnek.

Rendkívül kevesen tudják, de a vaginának létezik egy öntisztítási folyamata, mely már önmagában is elegendő annak higiénikusan tartásához. Az extra kiegészítők alkalmazása viszont felboríthatja az optimális pH értéket és olyan környezetet teremthet, melyben a rosszindulatú baktériumok kiszoríthatják vetélytársaikat. 

letolt bugyi

4. A klitorisz sokkal több, mint egy apró borsószem

A klitoris – mely valójában rémisztően hasonlít a péniszre – valódi méretei megdöbbentően hatalmasak. Azonban, java része a hüvely belsejében helyezkedik el. Így a valóság, hogy azon szegmense, melyet szabad szemmel is jól megfigyelhetünk, csupán a jéghegy csúcsa.

5. Akár még súlyokat is emelhetünk vele

A vaginális súlyemelés immár egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nemzetközi porondon. Az edzés során egy, a hüvelybe helyezett tárgy segítségével emelhetünk súlyokat, melyeket egy magas szakítószilárdságú húron keresztül tudunk rögzíteni. Ez alapvetően a Kegel-gyakorlatokhoz hasonló folyamat, így célja a medencefenék izmainak átfogó karbantartása és megerősítése.

 

Ennek segítségével pedig: növelhető az általános szexuális izgalom, javul a szexuális élet, csökkenhetnek vagy teljesen megszűnhetnek az inkontinencia kellemetlen tünetei.

6. Elképesztő, hogy a csikló mennyivel több idegvégződést tartalmaz, mint a pénisz

Végezetül, az egyik legérdekesebb tény, hogy a klitorisz közel kétszer annyi idegvégződéssel büszkélkedhet, mint a hímvessző. Pontosan 8000 darabbal. 

Szintúgy meglepő eredmény született azt illetően, hogy vajon a férfiak vagy a nők orgazmusa-e a tartósabb. Ha szeretnéd megtudni, hogy melyik nem nyerte ezt a csatát és mennyivel, csak olvasd el ezt a pár meghökkentő dolgot, amit garantáltan nem tudtál a péniszről.

 

 

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

7 luxus vibrátor és szexjáték 💎

Ha visszaemlékeztek, 5-10 évvel még hallani se lehetett a médiában azt a fogalmat hogy "szexjáték", vagy hogy "vibrátor". Ez a ciki téma mára már egyre kevésbé ciki - terjed a fiatalabbak és az idősebbek körében egyaránt. Ezzel a cikkünkkel olyanoknak szeretnénk egy...

Nemi vágy növelés hatékonyan – Ezek a tippek tényleg működnek!

Eleged van a körülményes, hatástalan, ráadásul sokszor elnagyolt tanácsokból a libidó növeléssel kapcsolatban? Unod már, hogy egyre csak azt szajkózzák, mozogj többet, táplálkozz egészségesebben, hagyj fel a káros szenvedélyeiddel? Őszinte, életszerű és végre működő...

Itt vannak a legfantasztikusabb orális szexpózok és tippek

Az orális szex minden kétséget kizáróan a meggy az orgazmus torta tetején Nem rég felröppent a hír egy olyan New York-i Állami Egyetem által vezetett vizsgálatról, amely eredményeként a kutatók arra bukkantak, hogy a férfiak magas százaléka csupán azért csalja meg...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás