Oldal kiválasztása

Döbbenetes! – Ezt teszi az orgazmus a testeddel

Tudományosan bizonyított tény, miszerint az orgazmus amellett, hogy egy csodálatos élményt, érzetet nyújt, mind a férfiak, mind a nők egészségére pozitív hatással van. De még is hogyan, és milyen módon fejti ki döbbenetes hatását? Utánajártunk, mely részeink hálálják meg a legjobban ezt a földöntúli gyönyört, így ezen 10 legfontosabb tényt fogjuk cikkünkben boncolgatni, valamint bizonyítani. […]

by admin

szept 6, 2021

Tudományosan bizonyított tény, miszerint az orgazmus amellett, hogy egy csodálatos élményt, érzetet nyújt, mind a férfiak, mind a nők egészségére pozitív hatással van.

De még is hogyan, és milyen módon fejti ki döbbenetes hatását?

Utánajártunk, mely részeink hálálják meg a legjobban ezt a földöntúli gyönyört, így ezen 10 legfontosabb tényt fogjuk cikkünkben boncolgatni, valamint bizonyítani.

Lássuk hát, mik is valójában az orgazmus jótékony hatásai testünk számára.

Kifejezetten remek torna az agy számára

Az orgazmus képes akár 80 agyrégiót aktiválni egyszerre. A kéregből (agykéreg) a limbikus rendszeren halad át, majd az eksztázis közvetlenül a hipotalamuszig jut. Ezt követően felszabadul a „szerelem hormon”, amit oxitocinnak nevezünk.

Erősíti, megszilárdítja a párkapcsolatokat

A következő pozitív tulajdonsága javarészt az elsőhöz köthető. A kapcsolatok intim része mindig a legérzelmesebb, továbbá a párok lelkileg, és testileg is itt kerülnek a legközelebb egymáshoz. A közös csúcspont nagymértékben erősíti az érzelmi köteléket a párok között, amit legfőképpen az oxitocinnak köszönhetünk.

élvező női mimika

A fejfájás kiváló ellenszere

Különféle kutatások kimutatták, hogy a migrénben szenvedő beteg fájdalmait képes az orgazmus, akár több mint 80%-kal lecsökkenteni. Így nyugodtan nevezhetnénk csodagyógyszernek, hiszen hatása pár másodpercen belül bekövetkezik, sőt gyorsaságát és erősségét tekintve is az egyik legjobb fejfájás csökkentő módszer.

Kábítószer-szerű a hatása

A szexuális együttlét, végül pedig az orgazmus kiemelten stimulálja az agy örömközpontját. A dopamin nevezetű hormon felszabadulásával a test hirtelen úgy reagál, mintha drog került volna a szervezetünkbe. A legnagyobb előnye pedig az, hogy a természetes úton felszabadított dopaminnak semmi féle negatív hatása nincs az alkohollal vagy a keményebb kábítószerekkel szemben (hatása még is megegyezik velük).

Fokozottan javítja a vérkeringést

Az intim együttlét folytán a hatalmas izgalom egyaránt serkenti a vérkeringést, valamint a véráramlást a bőr felső rétegeiben. Ennek eredményeként fordulhat elő, hogy az orgazmus után kissé kivörösödhet az arcunk, és kávé nélkül is könnyedén felpörgethetjük magunkat egy reggeli együttlét következményeként.

Szexualitás terhesség alatt

Az orgazmus bizonyos receptorokat aktivál mind az agyban, mind pedig a méhben, amelyek feladata, hogy a szülés során a hormonokat szabályozzák. Élettani szempontból egyértelműen elmondható, hogy a sok, és rendszeres orgazmus megkönnyíti a terhességet, de ez egyenlőre tudományosan még nem bizonyított.

Elsőrangú a depresszió ellen

Az már köztudott, hogy az orgazmus alatt a fájdalomérzet 70-80%-kal csökken. Az viszont kevésbé, hogy a depressziót is képes háttérbe szorítani, így a rendszeres intim együttlét a legtöbb tünetet képes teljesen elnyomni. Tehát a rendszeres orgazmus, a depresszió természetes módon való megszüntetéséhez is vezethet.

orgazmus arckifejezés

Enyhíti a stresszt

A szexuális aktus során a test felszabadítja a boldogsághormont, az úgynevezett endorfint, mely fizikai impressziók hatására alakul ki az agyban. Ez nem csak egy tömör, pillanatnyi boldogságot varázsol, hanem a stressz, valamint a nyugtalanság ellen is az egyik leghatásosabb természetes gyógyír.

Hatékony, hátfájás esetén

A szex elősegíti, és biztosítja a szűk izmok, valamint a medencefenék nyújtását. Így válhat a becsomósodott, és feszült hát egyik rettegett ellenségévé. Természetesen a többi izom és ízület is egyfajta pozitív terhelést kap az együttlét alatt, mellyel karbantarthatjuk testünk minden egyes részét.

Egy igazi vitaminbomba

Egy amerikai egyetemen (Wilkes Egyetem) kimutatták, hogy a hetente legalább kétszer történő szexuális együttlét egyfajta vitamin-fokozó hatással van szervezetünk számára. Ennek köszönhetően immunrendszerünk is ellenállóbbá válhat a betegségekkel szemben.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

7 luxus vibrátor és szexjáték 💎

Ha visszaemlékeztek, 5-10 évvel még hallani se lehetett a médiában azt a fogalmat hogy "szexjáték", vagy hogy "vibrátor". Ez a ciki téma mára már egyre kevésbé ciki - terjed a fiatalabbak és az idősebbek körében egyaránt. Ezzel a cikkünkkel olyanoknak szeretnénk egy...

Nemi vágy növelés hatékonyan – Ezek a tippek tényleg működnek!

Eleged van a körülményes, hatástalan, ráadásul sokszor elnagyolt tanácsokból a libidó növeléssel kapcsolatban? Unod már, hogy egyre csak azt szajkózzák, mozogj többet, táplálkozz egészségesebben, hagyj fel a káros szenvedélyeiddel? Őszinte, életszerű és végre működő...

Itt vannak a legfantasztikusabb orális szexpózok és tippek

Az orális szex minden kétséget kizáróan a meggy az orgazmus torta tetején Nem rég felröppent a hír egy olyan New York-i Állami Egyetem által vezetett vizsgálatról, amely eredményeként a kutatók arra bukkantak, hogy a férfiak magas százaléka csupán azért csalja meg...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás