Oldal kiválasztása

Megéri szeretőnek állni? Mire számíthatsz ebben a szerepben?

Sosem lehet tudni, hogy kivel találja meg végül az ember a csodálatos összhangot, és élete legélvezetesebb szexuális együttlétét.Sajnos gyakran előfordulhat, hogy ez a valaki éppen egy családos, házas ember. Vajon megéri energiát fektetni egy ilyen kapcsolatba? Mennyi rá az esély, hogy végül minket választ az illető? Megéri szeretőnek lenni? – Következzenek a meglepő válaszok!  Mit […]

by admin

szept 6, 2021

Sosem lehet tudni, hogy kivel találja meg végül az ember a csodálatos összhangot, és élete legélvezetesebb szexuális együttlétét.Sajnos gyakran előfordulhat, hogy ez a valaki éppen egy családos, házas ember.

Vajon megéri energiát fektetni egy ilyen kapcsolatba? Mennyi rá az esély, hogy végül minket választ az illető?

Megéri szeretőnek lenni? – Következzenek a meglepő válaszok! 

Mit mutatnak a számok? Mire számíthatunk, ha szeretőnek állunk?

Egy, az Egyesült Királyságban készített felmérés alapján kiderült, hogy a hűtlenségükről beszámoló felek házasságának, csupán alig 30 százaléka ért véget. Az esetek többségében tehát, sajnos nem sok jóval kecsegtet egy szeretői szerep.

Szeretnéd megtudni, hogy miért?

Utánajártunk, melyek a leggyakoribb okok, melyek véget vetnek a románcnak.

kéz a kézben - megcsalás

A másik fél még szerelmes:sokszor megtévesztő képest festhet egy szomorú, újdonságokra vágyó férj vagy feleség. Ugyanis egy kutatás eredményeként fény derült arra, hogy azon feleségek, akik megcsalják férjüket, az esetek túlnyomó részében csak a szexuális kielégülésmiatt teszik, melyet otthon már nem kapnak meg.

Ettől függetlenül ezek a nők azt nyilatkozták, hogy szeretik párjukat, és kalandos tettüket hamar megbánják.

Túl magas a félelem, vagy bizonytalanság faktor:amennyiben a szerelem utolsó, apró szikrája is elmúlt, sajnos még mindig alacsony rá az esély, hogy az illető képes legyen kilépni a házasságból – a statisztikák szerint. Ez főként az olyan házasságokra jellemző, ahol a másik fél rengeteg energiát és vagyont ölt a közös jövőbe, avagy a párok közötti anyagi egyensúly erősen instabil – és nem a félre lépő javára.

Sok ember túlzottan is megbocsátó:a legszélsőségesebb esetekben, a másik fél nagy nehezen eljut arra a szintre, hogy szembesíti párját a történtekkel és jövőbeli céljaival. Ilyenkor viszont az illető észbe kap, és újabb esélyt kér, hogy változtathasson a negatív dolgokon.
Ebben az esetben egy kiadós beszélgetés, vagy egy párterapeuta gyakran vissza rángatja a feleket a régi, romantikus körforgásba.

A hűtlenség elég rossz ómen: azok az emberek, akik egyszer már félreléptek, kimagaslóan nagy valószínűséggel fogják megismételni.

 

hűtlen emberek

Azonban, akadnak kivételes helyzetek – Milyen esetben éri meg szeretőnek állni?

A statisztikák adatai szerencsére arra is tökéletesen rámutattak, hogy milyen esetekben mehet végbe a válási folyamat a legnagyobb valószínűséggel. Nézzük, hogy melyek is ezek!

Kevés a veszteni való:amennyiben még nincsenek közösen elért, nagyra becsült célok, például vállalkozás, ház, autó, vagy akár gyermekek, akkor kimagaslóan jó eséllyel végződhet válással a történet.

Történt már vállás a rokonságban:amennyiben a félre lépő fél közvetlen rokonságában többször is történtek válások, akkor a tapasztalatok miatt sokkal nagyobb valószínűséggel meri majd meglépni ő is. Ez pedig hatványozottan igaz akkor, amennyiben egyenesen a szülők, vagy testvérek váltak el.

Előfordul a bántalmazás, vagy drog függőség:feltéve, hogy a családban gyakori a bántalmazás, vagy valamilyen jellegű függőség, szinte biztosan véget vet a kapcsolatnak a másik fél egy új kapcsolat reményében.

Még pár érdekes gondolatot:

Sokat gondoltál már arra, hogy a titkolózás mennyire izgalmassá tudja tenni az unalmas hétköznapokat? Szívesen vetnéd bele magadat egy kizárólag szexuális vonzalmon alapuló kapcsolatba?

Esetleg beállnál szeretőnek?

összebújt pár

Miről ismerszik meg egy szerető?

Habár a fogalom sokak számára ismerős lehet, nem minden szövegkörnyezetben használják a megfelelő módon, ezért is érdemes tisztázni a valódi jelentését.

Nos, a szerető alatt – az egyik értelembe véve – egy olyan személyt értünk, aki csupán testi kapcsolatot létesít, kerüli az érzelmeket, esetleg csak nincs igénye azokra.

Alapvetően ehhez nem feltétlen szükséges egy kapcsolatban harmadik keréknek lenni, azonban ebben az értelemben is tökéletesen használhatjuk a szerető fogalmát.

Hozzátennénk, hogy lényegében legtöbbet a második értelembe véve használjuk. A cikkben egy kicsit, mind a két változatról szót ejtünk.

Az első értelembe vett szerető

Mint tudjuk, az ember nem szükségszerűen monogám lény, a hűséget csupán a társadalmi konvenciók kialakulása végett feltételezzük. Ezek alapján a szeretői jelleg természetesnek is tűnhet, azonban, ahhoz, hogy ez megfelelően működjön rengeteg íratlan szabályt kell betartanunk.

Kezdve azzal, hogy semmilyen érzelmi kötődést nem alakíthatunk ki a szexuális partnerünkkel, hiszen ez teljes káoszhoz és a kapcsolat végéhez vezetne. Magától értetődően, ha csak a szeretői szerepben tetszelgünk, egyszerre több partnerünk is lehet. Habár ezt nehéz kivitelezni.

Ennek a lebonyolítása pedig akkor válhat zökkenőmentessé, ha mindenkivel közöljük a kötődésmentes igazságot.

tengerpati pár

A szerető, azaz a harmadik kerék

Ahogy azt fentebb említettük, a szerető alatt érthetjük a másoknak tökéletesnek tűnő kapcsolatba befurakodó harmadik felet is. Tulajdonképpen ez szöges ellentétben áll az előző példával, hiszen ebben az értelemben a szerető komoly érzelmeket is táplálhat a párja iránt.

Habár itt is jelentős szerepet tölt be a testiség, gyakran, a felek közelebb kerülnek egymáshoz, mialatt próbálják eltitkolni kapcsolatukat. Ennek a fajta viszonynak több kimeneteléről is számot tudunk adni.

  • Az első: hogy szerelem ébred a felekben, így már nem csak a testiséget akarják a kapcsolatuk középpontjába helyezni.
  • A második: hogy a csalfa fél meggondolja magát, és megszünteti a viszonyt a bűntudata miatt.
  • A harmadik pedig: hogy kitudódik a titkuk, és a megcsalt személy mindent kiderít.

Valóban megéri szeretőnek állni?

A fentiek ismeretében mindenkiben joggal vetődhet fel a kérdés, hogy ténylegesen van e értelme a szerető pozícióját betölteni. Természetesen nem mindegy, hogy a két fajta közül melyikről beszélünk.

Az első esetben, a testiség és az egy éjszakás kalandok mámorában könnyen elfelejtkezhetünk arról, hogy igazi érzelmek és kapcsolat nélkül magányosak vagyunk.

Emellett a második példán azt láthatjuk, hogy csupán megalkuszunk, egy számunkra kedvezőtlen, íratlan szerződést kötünk partnerünkkel, hiszen nem csak mi élvezhetjük a társaságát. Ennek is a végkimenetele a magányosságban lelhető fel.

megcsalás és szerelem

Mire számíthat az, aki nem létesít érzelmi kapcsolatot?

Habár manapság nagyon népszerűek a szeretői viszonyok – amiket csak kavarásnak hívunk -, viszonylag rövid ideig folytathatók. Egy szakítás után joggal érezhetjük úgy, hogy nem állunk készen az érzelmekre, és kalandozhatunk egy kicsit.

Viszont, ha túl sok ideig folytatjuk ezt az életmódot, és töltjük be a szerető szerepét, könnyen magányossá és érzelmileg üressé válhatunk.

Aki elvállalja ezt a szerepkört számítson arra, hogy nem lesz kivel moziba menni, vagy nem tudja majd megfogni valaki kezét az utcán, tehát nem tölt el semmiféle értékes időt mással.

Ugyanakkor a szabadságra vágyóknak felemelő lehet a kötöttség nélküli szerető pozíciójában tetszelegni.

Érdemes szétdúlni egy kapcsolatot?

A rossz párkapcsolat bizony könnyedén vezethet oda, hogy valaki szeretőt kezdjen tartani. Azonban az biztos, hogy ez mind a három félben pusztításokat végezhet, és szétzilálhatja a kapcsolatot is.

Ha valaki a szerető szerepébe jut, eleinte teljesen ártatlannak és boldognak érezheti magát, hiszen, mint tudjuk, a szívnek nem lehet parancsolni. A kezdeti izgalmak, amik többnyire a rejtett, rövid találkozásokból és közös titkolózásból fakadnak, hamar elmúlnak.

A helyükre pedig befészkelik magukat az egyedül töltött éjszakák, a kísérő nélküli esküvők, és a magányosan töltött Valentin-napok. Bármennyire is nehéz ellenállni a viszonynak, amennyire tudjuk, kerüljük el a szerető hálátlan feladatkörét.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Hogyan fokozd a teherbeesés valószínűségét?
Hogyan fokozd a teherbeesés valószínűségét?

Ebben a cikkben részletesen utánajárunk a teherbeesés valószínűségének fokozására irányuló lehetőségeknek. Milyen tényezők befolyásolják általánosságban a teherbeesést? Van néhány olyan általános tényező, amely nagymértékben befolyásolja a teherbeesés valószínűségét,...

Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!
Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!

Szeretnéd elkerülni a nem kívánt terhességet, de nehezen jutsz döntésre, hogy melyik formáját alkalmazd a fogamzásgátlásnak? Had segítsünk egy kicsit! Terítéken a tablettás verzió, valamint annak különböző válfajai. Vajon mik a leglényegesebb különbségek? Mik lehetnek...

Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!
Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!

Szeretnéd végre megérteni mélyről jövő, kínosnak tűnő vágyaidat? Esetleg más jellegű problémák állnak a háttérben? Korai magömléssel, netán impotenciával küzdesz? Vagy pont ellenkezőleg, bármennyire is igyekszel, egyszerűen képtelen vagy eljutni a csúcsra? Egyáltalán...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás