Mi az a swinger klub? Ezeket érdemes tudnod róla!

Mi az a swinger klub? – A legfontosabb tudnivalók

Ellazító party fények, csábító illatok, felszabadult hangulat, és talán ami a legfontosabb: megdöbbentő látvány, melyet a pajzán, erőteljesen szexuális töltet vált ki az emberekből.

Ezzel a pár szóval lehetne a legrövidebben jellemezni a swinger klubok ámulatba ejtő légkörét – egy teljesen laikus érdeklődő számára.

De mi állhat valójában a háttérben? Mi történik a szín falak mögött igazából? Sőt, mit jelent egyáltalán az, hogy swinger?

Most elmagyarázzuk mi értelme, és miről is szól valójában egy swinger party.

A swinger szó jelentése

A swinger kifejezés hagyományos értelembe véve párcserét jelent. Viszont, ez ebben a formában megtévesztő lehet, mert immár nem csak párok esetén használatos. Hiszen a swinger partyknak több fajtáját tartjuk számon, ezáltal van olyan, amelyiken bárki megjelenhet, akár egyedül. Ettől függetlenül, őket is swinger-nek nevezzük.

Swinger klubokat már könnyűszerrel találhatunk világszerte – akár még piciny hazánkban is! Bár az irányzatot legmagasabb szinten művelő egyének és csoportosulások, kétség kívül Nyugat-Európában, illetve az Egyesült Államokban lelhetőek fel.

swinger nők almával

Milyen kötelességekkel jár részt venni egy bulin?

Egy ilyen jellegű összejövetel távolról sem a szexről szól kizárólagosan. Elsősorban, inkább egy tökéletes ismerkedési felületnek tudható be, ahol egyszerűen terjeszthetjük ki ismeretségi körünket, vagy szerezhetünk új barátokat. Amennyiben valaki úgy érzi, senkivel se működik a kémia, természetesen nem kötelező szexuális kapcsolatot létesítenie.

A partik célja nem más, mint hogy érezd jól magad, és szerezz új élményeket, impulzusokat.

Mennyire ügyelnek a szervezők a nemi egyensúlyra?

Általánosságban elmondható, hogy a férfi-női arány tökéletes ezeken az összejöveteleken. Ezt pedig leginkább a jegy árakkal tudják ellensúlyozni. Az egyedülálló férfiaké rendszerint a legmagasabb, a pároké olcsó, a nőké rendszerint ingyenes. A férfiak esetében létszám stoppot is gyakorta alkalmaznak, hogy garantáltan kedvező legyen balansz.

Mire számíts? – Ez történik egy swinger klubban

Az ilyen eseményeken résztvevő emberek rendszerint tiszteletteljesek és módfelett barátságosak. Tehát nem érdemes negatív, ellenszenves hozzáállástól tartani a vendégek részéről.

Rengeteg, különböző dizájnnal felvértezett klub létezik (pl. középkori témájú). Egy teljesen hétköznapi esetében viszont, a parti közös italozással, táncolással, ismerkedéssel és sztorizással kezdődik (mely rendszerint szexuális témájú) a feloldódás elősegítésének érdekében.

A hangulata így leginkább egy egyszerű házibulira hajaz, mindaddig, míg a mámorító szenvedély faktor a tető fogára nem hág.

Okozhat-e feszültséget a párkapcsolatodban?

Feltéve, hogy a partnercserés módozatról beszélünk, akkor érdekes módon, a jelenlegi álláspont szerint egyáltalán nem. Sőt, pont ellenkezőleg! A párok többsége inkább pozitív, mint sem negatív utóhatásokról számolt be.

Előfordul, hogy prostituáltak is megjelennek az összejöveteleken?

Ez egyáltalán nem jellemző, ráadásul semmi értelme nem lenne. A leggyakoribb résztvevők egyszerű, hétköznapi emberek, hétköznapi foglalkozási körrel, akik csak szeretnének egy hatalmasat bulizni, kikapcsolódni, és jól érezni magukat idegen, mégis hasonló swinger beállítottságú társaikkal.

Ezekre figyelj tüzetesen, ha swinger klubba készülsz

  • Sajátítsd el a swingerek nyelvének alapjait: létezik pár szó, melynek jelentésével érdemes tisztában lenned, mielőtt bele vágsz egy ilyen kalandba. Például, a pár nélkül érkező nőkre az egyszarvú kifejezést használják, míg a “lágy párcserét” általában arra értik, ha csupán a behatolás nélküli pettingig szeretnének eljutni egymással a felek.
  • Ne idd le magad a sárga földig: a swinger klubok összejövetelein – jellemzően – töménytelen mennyiségű alkohol fordul elő. Azonban, ez csupán enyhe hangulatfokozó, és gátlásoldó célokat hívatott szolgálni. A részeg embereket sehol sem kedvelik. Ráadásul, aki nem tudja hol a határ, hamar kellemetlen helyzetben találhatja magát odalent is.
  • Érkezz időben: rendkívül kellemetlenül hathat, ha elkésel egy összejövetelről, és mindenki más már csak a szexel foglalkozik körülötted.
  • Ne félj az elutasítástól: sokan tartanak az első alkalomtól, pedig teljesen felesleges. Egyet biztosra vehetsz! Amikor először lépsz majd be egy swinger club ajtaján, a rivalda fény a tiéd lesz, és azonnal szerte foszlik minden aggodalmad.