Oldal kiválasztása

Mi az az intim torna? Kinek ajánlott?

Ugye számodra is fontos az egészség? Unod már a klasszikus, zsírégető mozgási formákat? Fáj a szexuális együttlét? Rendszeres alhasi fájdalmaid vannak, netán problémákat észlelsz a vizelettartással kapcsolatban? Ismét fájdalommentes mindennapokra, és lenyűgöző élményekre vágysz az ágyban? Miért gyötör rendszeres gyulladás, görcs, vagy szexuális fájdalom? Ezek alapján nem kizárt, hogy az intim torna lesz a Te […]

by admin

szept 6, 2021

Ugye számodra is fontos az egészség? Unod már a klasszikus, zsírégető mozgási formákat? Fáj a szexuális együttlét? Rendszeres alhasi fájdalmaid vannak, netán problémákat észlelsz a vizelettartással kapcsolatban? Ismét fájdalommentes mindennapokra, és lenyűgöző élményekre vágysz az ágyban? Miért gyötör rendszeres gyulladás, görcs, vagy szexuális fájdalom? Ezek alapján nem kizárt, hogy az intim torna lesz a Te tereped! Bemutatjuk, hogy mit is foglal magába pontosan.

Mi az intim torna?

Az intim torna, melyet sokan hüvely torna néven ismernek, egy elképesztően széleskörű mozgásformává nőtte ki magát napjainkra. Technikai arzenáljának nagy része a Távol-Keltről származtatható. Alapvető kiindulási pontja azonban az alhasi- és kismedencei izmok, illetve a méh, valamint húgyhólyag egészségének megőrzése, fejlesztése.

Kortól függetlenül, szinte kivétel nélkül, bármelyik nő alkalmazhatja. A módszer legnagyobb kutatója pedig egy egyetemi orvosprofesszor, Arnold Kegel, kinek nevéhez a témában közismert Kegel-gyakorlatok is fűződnek.

Tornázó hölgyDe miért van erre szükség?

Az intim egészségünk ugyanannyira fontos, mint az általános lelki, vagy fizikai. Ha valami nincs a helyén vele kapcsolatban, az biztosan rontani fog az önértékelésünkön, és szexuális kapcsolatunkon. Ez pedig nagy kihatással lesz ránk a mindennapok során.

A medence környéki izmok rendkívüli mértékű romlásnak indulhatnak a terhességből, szülésből, túlsúlyból, sőt egyszerűen, akár a korból kifolyólag is. Az intim torna rendszeres elvégzése így nagyban hozzájárul többek között a súlycsökkenéshez, a szexuális diszfunkciók javulásához, a görcsök, és gyulladások csökkenéséhez, továbbá megelőzheti az inkontinencia kialakulását.

Magától értetődő tehát, hogy az intim gimnasztikának előkelő helyet kell foglalnia az egészséges életmódra törekvő, céltudatos nők repertoárjába.

Hová tűnt a szexuális vágyam?

A korral haladva, illetve a hormonális változások beálltával a döbbenetes libidó szint csökkenés nem csupán a férfiakat sújtja. Miközben a helyzeten az sem segít, hogy a szex csupán egyre laposabb, és rutinszerűbb, mely nem juttatja el a nőket a kielégülési pontig.

Azonban, erre is kiterjed segítséget nyújtathatnak az intim torna egyes aspektusai.

A széleskörű gyakorlatai által elsajátított tudatos izommunka hozzájárulhat a szexuális együttlét közbeni kellemesebb érzésekhez, sőt, akár egy saját magunk által generált orgazmushoz is. Avagy kijelenthető, hogy jól alkalmazva jelentősen képes javítani a szex minőségét, ezzel fokozva a vágyat.

Tornagyakorlat

Mik az intim torna legfőbb előnyei?

Azon felül, hogy segíthet elkerülni a nőgyógyászati betegségek bizonyos részét, és helyreállítja a medence környéki izmokat, még a menopauza kezdetét is késleltetheti. Végezetül pedig csökkentheti az ahhoz kapcsolódó kényelmetlen panaszok előfordulását.

További előnyei a következők:

Közérzet javító: Hozzájárulhat a jobb alváshoz, szexuális élethez, mentális egészséghez, és általános közérzethez.

Immunrendszer erősítő: Fokozhatja az immunitást, így a szervezet könnyebben veheti fel a harcot a betegségek ellen.

Kortizol és zsír szint redukáló: csökkentheti a stresszt, a túlsúlyt, illetve a szorongást.

Mindezt akár már 16 éves kortól?

A tévhitekkel ellentétben az intim torna nem csupán szülés után lehet hasznos. A szülésre, sőt már alapvetően a terhességre való felkészülésben is kifejező hatással bír. A nyugati országokban ezért rendszerint, már 16 éves kortól ilyen tematikájú órákra járatják gyermekiket a szülők.

Mivel a torna segít a medence környéki izmok megerősítésében, a gyermekek sokkal egyszerűbben vehetik majd a jövőbeli terhesség által kiváltott fizikai akadályokat. Ráadásul a szülés során fellépő sérülések kockázata is nagy mértékben csökkenhet.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

7 luxus vibrátor és szexjáték 💎

Ha visszaemlékeztek, 5-10 évvel még hallani se lehetett a médiában azt a fogalmat hogy "szexjáték", vagy hogy "vibrátor". Ez a ciki téma mára már egyre kevésbé ciki - terjed a fiatalabbak és az idősebbek körében egyaránt. Ezzel a cikkünkkel olyanoknak szeretnénk egy...

Pár év, és ellepnek minket a szexrobotok?

Pár év, és ellepnek minket a szexrobotok? Tudtad, hogy egy nagy presztízsű nemzetközi cég, már kifejezetten magas színvonalon tervezi, és gyártja a szex robotokat, fő koncepciójuk pedig a leghíresebb pornó sztárok lemodellezése, mint például Asa Akira, vagy Tori...

A 3 legjobb szexpóz leszbikusoknak

Bemutatunk pár fincsi szexpózt kifejezetten leszbikusoknak: Szívesen felfűtenéd párkapcsolatod labilis hangulatát? Vagy egyszerűen csak szeretnél még több örömet okozni magadnak és szerelmednek? Hiába keresed, kutatod, sehol sem találsz valódi tapasztalatokon alapuló,...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás