Oldal kiválasztása

Mi okból utasítja vissza a párod a szexet? Eláruljuk!

Egyre többször mutat érdektelenséget párod a szex iránt? – Akkor könnyen előfordulhat, hogy valami más folyik a háttérben, mint azt elsőre gondolnád. De mik a leggyakrabban előforduló okok, amik szexuális érdektelenséghez vezetnek? És mi lehet az, ami viszont komoly veszélyeket tartogathat magában a kapcsolatotokra nézve? Nyomban kitérünk rá! A legbiztosabb okok, amiért vissza utasítanak Minden […]

by admin

szept 6, 2021

Egyre többször mutat érdektelenséget párod a szex iránt? – Akkor könnyen előfordulhat, hogy valami más folyik a háttérben, mint azt elsőre gondolnád.


De mik a leggyakrabban előforduló okok, amik szexuális érdektelenséghez vezetnek?

És mi lehet az, ami viszont komoly veszélyeket tartogathat magában a kapcsolatotokra nézve?

Nyomban kitérünk rá!

meghitten átölelik egymást

A legbiztosabb okok, amiért vissza utasítanak

Minden kapcsolatban előfordulnak hullám völgyek. Az pedig teljesen hétköznapi dolog, ha egy kiadós, intenzív időszak után drasztikus csökkenést tapasztalsz az ágyban. Ráadásul a szexuális étvágy, már alapvetően is nagyon eltérő lehet a párok között, mely rendszerint csak hosszútávon mutatkozik meg igazán.

Elképesztő, hogy mennyi különféle ok létezik, ami miatt vissza utasíthatja valaki a szexet. Most viszont, következzenek a legáltalánosabban előforduló esetek.

Férfiak esetén ez a leggyakoribb.

Merevedési zavarok: gyakran megesik egy férfi életében, hogy a túlzott hajtás és megfelelési kényszer következtében problémák törnek elő odalent. Nyilvánvalóan, ilyen esetben nem szívesen keresi az együttlétben rejlő örömöket.

Ezt számtalan dolog elő idézheti, például a hirtelen tesztoszteron szint csökkenés. A jó hír, hogy ez csak ideiglenes, és amint az életvitel visszatér a normális kerékvágásba, helyreáll a pénisz bevethetősége.

Nők esetén.

A magabiztosság elvesztése: a nők többsége rendkívül törékeny. Ezért hamar elveszthetik az önbizalmukat, ha valamilyen kedvezőtlen érzelmi, vagy testsúlybeli változást észlelnek magukon. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy párunk rendszeresen az internet előtt gubbaszt, vagy szokatlan, új élelmiszereket kezd vásárolni, akkor minél hamarabb közöljük vele, hogy minket egyáltalán nem érdekelnek a külsőségek – és úgy szeretjük őt, ahogy van!

Szerelmesen néznek egymásra

Mindkét nem esetében.

Gyógyszeres kezelés: amennyiben párunk valamilyen egészségügyi problémával küzd, melyet próbál titokban tartani, akkor előfordulhat, hogy az adott gyógyszerek szedése levertséggel vagy libidó csökkenéssel jár, mely ellehetetleníti a szexet.

Fáradtság, stressz: az alvási és munkahelyi problémák, szorongás vagy depresszió mind hozzájárulnak a szexuális együttlét iránti közömbösséghez.

Mit tehetsz ellene, és hogyan veheted rá a párodat, hogy többet szexeljetek?

Mutasd ki jobban a szeretetedet: a nők számára – leginkább hosszútávon – hihetetlenül fontos a romantikus körítés a szexuális érdeklődés felkeltése érdekében. Ehhez elég, ha kedveskedsz neki egy különleges meglepetéssel, egy wellness hétvégével, vacsorával, vagy csupán egy szerény, ágyba vitt reggelivel és kávéval. Hívd fel gyakrabban a munkahelyén, és érdeklődj a hogyléte felől. Ha van rá lehetőséged, lepd meg napközben pár szál rózsával, vagy egy speciális virág csokorral.

Szerelmesek kívánják egymást
Ez visszafele is igaz.

A férfiak is hasonló módon nyilatkoztak. Miszerint, ha párjuk elhanyagolja a szeretet kifejezését, vagy rendszeresen csak kritikus, negatív módon kommunikál velük, akkor libidójuk kínosan lecsökken és könnyedén elidegenednek a szextől.

Beszélj a társaddal: bár első a türelem, ha régóta nincs változás, akkor itt az ideje, hogy bátran leüljetek beszélgetni. Mond el, hogy a szexuális életetekről szeretnél kérdezni. Próbáld meg alaposan kipuhatolni, hogy mi lehet a probléma forrása.

Amennyiben a párod erőteljesen hárít, és indulatosan próbál kitérni a téma alól, akkor viszont egyre inkább érdemes lehet egy harmadik félre gyanakodnod.

A szex hiányának kockázatai

szex nélkül?

Egyértelmű, hogy a szexuális együttlét az egyik legalapvetőbb élettani szükségletünk. Táplál, lenyugtat és boldogabbá tesz. Nélküle problémák tömkelegével kellene szembenéznünk, mindennek tetejébe pedig szorongást válthat ki és alacsony önértékeléshez vezethet.

Ez azt jelenti, minél tovább húzódik a szeretkezés nélküli időszak, annál valószínűbb, hogy romlik majd a viszonyotok, ahogy a mindennapi, általános teljesítményetek is.

Érdemes hát tisztában lenni a lehetséges okokkal és minél hamarább pontot tenni a probléma végére egy közös, nyugodt, őszinte megbeszélés keretein belül.

Mindezt természetesen azelőtt, mielőtt még túlzottan elhidegülnétek egymástól, és visszafordíthatatlan károkat okoznátok ezzel a kapcsolatotokban.

Mutatjuk hát, hogy mi állhat a leggyakrabban a háttérben.

1. Általános rosszkedv, levertség és motiválatlanság

Statisztikák tömkelege mutatott már rá, hogy ez a létező egyik leggyakoribb ok, ha visszautasításra kerül sor. Mégis elképesztő, hogy mennyien félre értik és rosszul kezelik a férfiak közül.

Mindenkivel előfordul az ilyesmi egy kemény munkanap után. Viszont, az ilyen esetek azok, amikor a nem, akár egy erősen burkolt igent (illetve, „még nem”-et) is jelenthet. Ezt pedig nagyon egyszerűen ki derítheted. Amennyiben a párod valóban végtelenül fáradt és gondterhes, akkor kötelességed őt kirántani a negatív környezetből.

Első körben meglepheted Őt például egy nagy adag, ínycsiklandó kávé különlegesség elkészítésével. Majd próbálkozhatsz valamilyen kötetlen kültéri program leszervezésével, ami lehet, akár egy egyszerű, céltalan autókázás is a környéken (a lényeg csupán annyi, hogy ne legyen fárasztó, és kerüljétek az ember tömegeket).

Estére már garantáltan visszatér a kedve a szerelmeskedéshez, és ezt hamar a tudtodra is fogja adni. Ha viszont nem vált be, akkor nem valószínű, hogy a fáradtság és kedvetlenség jelenti nálatok a probléma forrását. 

Rossz kedvű férfi

2. Azt szeretné, ha jobban küzdenél érte

Gyakori jelenség a nőknél, hogy a látszólag módfelett határozott „nem” mögött, csupán egy ravasz kis játszadozás húzódik meg, melyen ha megbuksz, sajnos nem lesz második lehetőség.

Hogy ez tudatos lépés, vagy tudatalatti ösztön-e, azt rendkívül nehéz lenne kideríteni, egy viszont biztos: létezik! Sokan úgy tartják, hogy a nők ezzel a lépéssel a saját megbízhatóságokat próbálják megcsillogtatni. Nem szeretnék, ha azt hinnénk róluk, hogy ilyen könnyen rávehetőek a szexre, mindenféle előzmény nélkül.

Feltéve tehát, hogy nem tanulsz meg olvasni a sorok között, sajnos hamar meginghat a kapcsolatotok.

szex előtt

3. Egészségügyi problémák

Az ilyen esetekben válik hatványozottan fontossá az őszinte kommunikáció. Ugyanis, amennyiben a párodnak erőteljes fizikai és lelki problémái akadtak, annak nem csupán az ágyban mutatkozna meg a jelei, így hát észre kell, hogy vedd, mihamarább.

A krónikus fájdalmak teljesen ellehetetlenítik a szexuális örömszerzést. A cukorbetegség drasztikusan csökkentheti a szexuális vágyat. Még rengeteg gyógyszer, mint például az antidepresszánsok, ellehetetleníthetik az orgazmuskészséget.

4. A legkínosabb szituáció: a harmadik kerék

Ha mindezek után, még mindig nem tudod, hogy vajon mi okból utasítja vissza a párod a szexet, akkor egyre valószínűbb, hogy számításba kell venned egy harmadik személy jelenlétét.

Azonban, egy szerető aktív jelenléte előbb vagy utóbb, de mindig nyomokat hagy maga után, bármennyire is alaposak az illetők. Amennyiben pedig szeretnéd észrevenni ezeket, akkor a legjobb módszer az, ha Te magad is egy szerető fejével kezdesz el gondolkodni.

Lehiggadva, majd képletesen a fejébe bújva, beleélve magad a szerepébe, hamar rá fogsz jönni, hogy merre is kezd el a nyomozást. Ezért is buknak be sokkal hamarabb azok a kapcsolatok, melyekben mindkét fél ravasz, rutinos megcsaló.  

 

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

7 luxus vibrátor és szexjáték 💎

Ha visszaemlékeztek, 5-10 évvel még hallani se lehetett a médiában azt a fogalmat hogy "szexjáték", vagy hogy "vibrátor". Ez a ciki téma mára már egyre kevésbé ciki - terjed a fiatalabbak és az idősebbek körében egyaránt. Ezzel a cikkünkkel olyanoknak szeretnénk egy...

Pár év, és ellepnek minket a szexrobotok?

Pár év, és ellepnek minket a szexrobotok? Tudtad, hogy egy nagy presztízsű nemzetközi cég, már kifejezetten magas színvonalon tervezi, és gyártja a szex robotokat, fő koncepciójuk pedig a leghíresebb pornó sztárok lemodellezése, mint például Asa Akira, vagy Tori...

A 3 legjobb szexpóz leszbikusoknak

Bemutatunk pár fincsi szexpózt kifejezetten leszbikusoknak: Szívesen felfűtenéd párkapcsolatod labilis hangulatát? Vagy egyszerűen csak szeretnél még több örömet okozni magadnak és szerelmednek? Hiába keresed, kutatod, sehol sem találsz valódi tapasztalatokon alapuló,...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás