Oldal kiválasztása

Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!

Szeretnéd végre megérteni mélyről jövő, kínosnak tűnő vágyaidat? Esetleg más jellegű problémák állnak a háttérben? Korai magömléssel, netán impotenciával küzdesz? Vagy pont ellenkezőleg, bármennyire is igyekszel, egyszerűen képtelen vagy eljutni a csúcsra? Egyáltalán mi az a szexterápia egész pontosan? Lássuk, hogy miben vehetjük hasznát leginkább! Mi az a szexterápia? A szexualitás különböző ösvényei gyakran kacifántosak […]
szexterápia előtt

by admin

szept 6, 2021

Szeretnéd végre megérteni mélyről jövő, kínosnak tűnő vágyaidat? Esetleg más jellegű problémák állnak a háttérben?

Korai magömléssel, netán impotenciával küzdesz? Vagy pont ellenkezőleg, bármennyire is igyekszel, egyszerűen képtelen vagy eljutni a csúcsra?

Egyáltalán mi az a szexterápia egész pontosan?

Lássuk, hogy miben vehetjük hasznát leginkább!

Szexterápia előtt

Mi az a szexterápia?

A szexualitás különböző ösvényei gyakran kacifántosak és nyakatekertek. Ezért megértésük egyedül elég fárasztó, és borzalmas kedvtelés lehet.

A szexterápia lényege, hogy egy szakember segítségével válaszokat kapjunk azon létfontosságú kérdéseinkre, melyek tudatában az eddiginél egy sokkal örömtelibb, és kiteljesedettebb szexuális életet tarthassunk a markunkban.

Támogathat minket régebbi traumák feldolgozásában, segíthet leküzdeni a teljesítményünkkel kapcsolatos szorongásunkat, sőt abban is hasznunkra válhat, ha bizonytalanok lennénk szexuális irányultságunk pontos meghatározásában.

Legfőbb feladata a pszichológiai összetevők felfedezése, melyek egy adott tünet kialakulásának hátterében állnak.

Összességében tehát, tisztázhatja előttünk azokat az égető dolgokat, amik nehézséget okoznak a szexuális kapcsolataink kialakulása terén. Amint a probléma forrásának felismerése megtörtént, már egyszerűen dönthetünk annak lehetséges kezelési módozatairól.

Szexterapeuta

Mi történik egy vizsgálat során?

Sokan megfeledkeznek róla, hogy a szexuálterápia elsősorban, csupán egy pszichoterápián alapuló kötetlen beszélgetés. Avagy, nem kell meztelenre vetkőznünk, majd a nemiszervünket mutogatni. Helyette, inkább egy jóízűt beszélgetni kényelmes, megnyugtató környezetben, hogy előbb-utóbb tüneteink lelki eredete maradéktalanul a felszínre törhessen.

Feltéve, hogy egy vérbeli profival van dolgunk, akkor ezen beszélgetések során nem is feltétlenül nemi életünk, hanem sokszor inkább hétköznapjaink, munkahelyi tapasztalataink, családunk, gyerekkori negatív impresszióink, és a múltbéli stresszes időszakaink kerülnek terítékre választékos, valamint bizalmas kérdések formájában.

Fontos tudni, hogy problémánk leküzdésében sokszor nem csak lelki, hanem fizikai megoldás jelentheti a sikert!

Viszont, a tévhitekkel ellentétben egy szexuálterapeuta nem vizsgálhat meg minket fizikai formában. Ellenben a végső konklúziók levonását követően tanácsolhatja, hogy forduljunk orvoshoz. Igény esetén, akár be is utalhat egyhez, amennyiben annak kölcsönös szükségességét látjuk.

Szükséges lehet a szexterápia

Honnan tudhatod, hogy szexterápiára van szükséged?

Mi az egyik legnagyobb tévhit a szexterápiával kapcsolatban? Az, hogy sokak szerint csupán akkor van rá szükség, amikor a baj már felütötte a fejét.

Valójában a leghatékonyabb módszer, mint mindig, a megelőzés. Számtalan dolog létezik, mellyel előre lendítheti az életünket egy képzett szakember. Ezért mindenki számára bátran ajánlható, aki szeretné a jelenkori, és jövőbeli kapcsolatait a lehető legszínvonalasabban kezelni, vagy könnyedén venni az esetlegesen bekövetkező akadályokat.

Veszíteni tehát nem, nyerni viszont annál inkább lehetséges egy megbecsült terapeuta felkeresése esetén.

De mikor célszerű azonnal specialistához fordulni?

 

  • Korai magömlés
  • Alacsony libidó
  • Erekciós problémák
  • Orgazmusképtelenség
  • Magabiztosság hiány
  • Aktus során felmerülő fájdalomérzet
  • Önértékelési zavar, kisebbség érzet
  • Párkapcsolati konfliktusok (melyek a szexuális együttléthez kapcsolódnak)

és bármilyen egyéb, a szexuális teljesítményt negatívan befolyásoló kellemetlenség esetén.

Zárásként: tehát jól kivehető, hogy szexuális eredetű problémáink java részével célszerűbb kezdetben egy terapeutához fordulnunk. Hiszen ha indokolt, Ő úgy is segít nekünk eljutni egy megbízható orvoshoz. Viszont, feltéve, hogy szerencsénk van, talán nem is kell több kört futnunk pár mélyre nyúló beszélgetést követően.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Hogyan fokozd a teherbeesés valószínűségét?
Hogyan fokozd a teherbeesés valószínűségét?

Ebben a cikkben részletesen utánajárunk a teherbeesés valószínűségének fokozására irányuló lehetőségeknek. Milyen tényezők befolyásolják általánosságban a teherbeesést? Van néhány olyan általános tényező, amely nagymértékben befolyásolja a teherbeesés valószínűségét,...

7 luxus vibrátor és szexjáték 💎

Ha visszaemlékeztek, 5-10 évvel még hallani se lehetett a médiában azt a fogalmat hogy "szexjáték", vagy hogy "vibrátor". Ez a ciki téma mára már egyre kevésbé ciki - terjed a fiatalabbak és az idősebbek körében egyaránt. Ezzel a cikkünkkel olyanoknak szeretnénk egy...

A korai magömlés okai és kezelése

Pontosan mit is hívunk korai magömlésnek? Definíció: A korai magömlés (latin nevén: ejaculatio praecox) olyan szexuális rendellenességre utal, amelyben a férfi az általánosnál sokkal gyorsabban jut a csúcsra, így párja egyszerűen nem képes átélni a tökéletes szexuális...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás