Oldal kiválasztása

Milyen mondatokat ne mondj soha a párodnak? – Ezek a legveszélyesebbek

Te sem tudod, hogy a párod olykor-olykor min kapja fel olyan hirtelen a vizet?Nos, nem kell tovább ezen töprengened.  Rögvest ismertetünk néhány olyan mondatot, amit jobb, ha soha nem mondasz a szerelmednek. Mitől jöhet könnyen dühbe a párunk? Nagyon sok, olyanféle mondat létezik, amelyeknek hallatán egy óriási vita robbanhat ki a szerelmes felek között. Viszont, […]

by admin

szept 6, 2021

Te sem tudod, hogy a párod olykor-olykor min kapja fel olyan hirtelen a vizet?Nos, nem kell tovább ezen töprengened. 

Rögvest ismertetünk néhány olyan mondatot, amit jobb, ha soha nem mondasz a szerelmednek.

Mitől jöhet könnyen dühbe a párunk?

Nagyon sok, olyanféle mondat létezik, amelyeknek hallatán egy óriási vita robbanhat ki a szerelmes felek között. Viszont, aki – rendszerint ártatlanul – elindítja a lavinát, valójában mit sem sejt mondandója súlyáról.

Általában, a következményeket tényleg nem sejthetjük előre, hiszen nem azért szólunk, hogy megbántsuk vele a párunkat, csupán puszta figyelmetlenségből.

Azonban ahhoz, hogy ezeket elkerüljük, tisztában kell lennünk a szavak mindenféle vonatkozásaival.

A lentiekben ezeket a „veszélyes” mondatokat fogjuk részletesen kielemezni, és levonni belőlük a tanulságokat, hogy mindenkinek legyen lehetősége elkerülni egy óriási balhét.

konfliktus, verekedés

Az első hibás mondat: hagyjál már (és annak alternatívái)!

Ez az a bizonyos mondat, ami a férfiak előszeretettel mondanak akkor, ha úgy érzik, egy nő sokat nyaggatja őket.

Ilyen esetekben nyilván nem arról van szó, hogy párunk arra utasít minket, soha többet ne szóljunk hozzá, azonban egyesek ezt készpénznek veszik.

Sokan, amikor feszültek, csak még inkább olaj lehet a tűzre, ha el akarják őket hallgattatni. Ebben az esetben is ez a furcsaság válthatja ki a világpusztító veszekedést.

Ha el akarjuk ezt kerülni, akkor érdemes inkább egy kicsit finomabban közölni azt a párunkkal, hogy elegünk van a vitatkozásból és nyaggatásból.

Ahhoz, hogy ez megtörténjen elegendő ennyit mondani: rendben drágám, próbálok erre odafigyelni legközelebb. Van kedved később megbeszélni ezt?

A második hibás mondat: olyan vagy, mint anyád!

Közismert tény, hogy a legtöbben nem jönnek ki jól szívük választottjának szüleivel (nem véletlen a rengeteg anyósos vicc).

Azonban, ez rengeteg feszültséget szülhet egy kapcsolatban, ezért a lehető legjobb döntés távolról kerülni a témát.

Az „olyan vagy, mint anyád!” mondat, bizony könnyen házisárkányokká változtathatja párunkat, még, ha egy apró, jelentéktelen vitában is hangzik el. Ugyanis ilyenkor felhívjuk arra a figyelmét, hogy ugyanolyan rosszul csinál valamit, mint ahogy azt egyébként el szeretné kerülni.

Ha finomítunk egy kicsit a közlendőnkön, és egy picivel enyhébben fejezzük ki magunkat, talán elkerülhető a hirtelen apokalipszis. 

A harmadik hibás mondat: te nem is figyelsz rám!

Gyakran érezhetjük, hogy párunk nem kellően figyel arra, amit mondunk neki, vagy esetleg teljesen elkalandozik fejben.

Ilyenkor bizony egy szempillantás alatt előkerülhet pár szélsebes, meggondolatlan mondat.

Azonban ezzel nagy hibát ejtünk, hiszen rögtön megsérthetjük a párunk önérzetét. Lehetséges, hogy egy olyan dolog járt éppen a fejében, ami sorsfordító, csak a mi nyugalmunk érdekében, inkább nem mondja el.

Ez esetben az is lehetséges, hogy mi vagyunk a hibásak. Méghozzá azért, mert lényegében mi nem figyeltünk eléggé.

Sokkal jobban járunk, ha egy széles mosoly kíséretében inkább azzal próbálkozunk, hogy: minden rendben szívem? Hol kalandozol?

Zárásként: szörnyen áll rajtad ez a ruha.

Könnyen belegázolhatunk párunk önértékelésébe, ha nem dicsérjük meg elégszer milyen csinos, vagy éppen rondának tituláljuk egyik kedvenc szettjét.

Aki egy kicsit is ügyel az öltözködésére, és követi a divatot, annak nagy sértés lehet a ruhájára nézve minden kis apró kivetnivaló. Ezért, ha nem vagyunk megelégedve párunk egyik felsőjével, vagy farmerjével, akkor az a legegyszerűbb, ha inkább szóba se hozzuk előtte.

Azonban, ha Ő úgy dönt, hogy kikéri a véleményünket, akkor próbáljuk a lehető legfinomabban kifejteni azt. Például így: Szerintem mindenben jól nézel ki, de a másik nadrágod sokkal szexibb ennél.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Hogyan fokozd a teherbeesés valószínűségét?
Hogyan fokozd a teherbeesés valószínűségét?

Ebben a cikkben részletesen utánajárunk a teherbeesés valószínűségének fokozására irányuló lehetőségeknek. Milyen tényezők befolyásolják általánosságban a teherbeesést? Van néhány olyan általános tényező, amely nagymértékben befolyásolja a teherbeesés valószínűségét,...

Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!
Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!

Szeretnéd elkerülni a nem kívánt terhességet, de nehezen jutsz döntésre, hogy melyik formáját alkalmazd a fogamzásgátlásnak? Had segítsünk egy kicsit! Terítéken a tablettás verzió, valamint annak különböző válfajai. Vajon mik a leglényegesebb különbségek? Mik lehetnek...

Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!
Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!

Szeretnéd végre megérteni mélyről jövő, kínosnak tűnő vágyaidat? Esetleg más jellegű problémák állnak a háttérben? Korai magömléssel, netán impotenciával küzdesz? Vagy pont ellenkezőleg, bármennyire is igyekszel, egyszerűen képtelen vagy eljutni a csúcsra? Egyáltalán...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás