Oldal kiválasztása

Mindent a csiklóról – amit egy férfinak tudnia kell!

Szeretnél többet tudni a csiklóról? Sőt, akár a mesterévé válni ennek a rejtelmes, ámulatba ejtő testrésznek? Minden bizonnyal megéri belefektetni az energiát a részletes áttanulmányozásába, hiszen alapos ismerete, rendkívüli előnyökkel jutalmaz majd a szexuális életed során. Nézzük, mivel érdemes tisztában lenni! Mi is az a csikló? A csikló (más néven: klitorisz) az egyetlen olyan testrész, […]

by admin

szept 6, 2021

Szeretnél többet tudni a csiklóról? Sőt, akár a mesterévé válni ennek a rejtelmes, ámulatba ejtő testrésznek?

Minden bizonnyal megéri belefektetni az energiát a részletes áttanulmányozásába, hiszen alapos ismerete, rendkívüli előnyökkel jutalmaz majd a szexuális életed során.

Nézzük, mivel érdemes tisztában lenni!

Mi is az a csikló?

A csikló (más néven: klitorisz) az egyetlen olyan testrész, melynek célja kizárólag az örömnyújtás. A klitorisz kifejezés ókori görög eredetű, a „kleis” szóhoz kapcsolódik, melynek jelentése „kulcs”. Külsőleg, csupán egy apró, rózsaszín dudor, ám valójában rengeteg mindenben hasonlít a péniszre.

Szemmel látható részét „glans clitoris”-nak nevezzük. Ez a varázslatos kis dolog a nők legérzékenyebb erogén zónája, és szexuális élvezeteik legfőbb forrása.

Kevesen tudják, de a csiklóval kapcsolatban továbbra is nagyon kevés dolgot ismer a modern tudomány. Gőzerővel folynak a kutatások funkcióit, anatómiáját és jelentőségét illetően, melyekre valóban nehéz megfelelő, logikus válaszokat találni.

punci alakú virág

Érdekességek a klitorisszal kapcsolatban

Nyugalmi és erektált állapota is létezik: tehát a csiklóba – a péniszhez hasonló módon – szexuális izgalom hatására több vér áramlik be, majd létrejön az erekció. Ezáltal a testrész sokkal jobban észrevehetővé válik.

Nem olyan pici, mint azt sokan hiszik: megtévesztő lehet, hogy a férfi nemi szervvel ellentétben, a klitorisz befelé bontakozik ki. Tehát terjedelmesebb és komplexebb szerkezetű, mint azt gondolnánk. Valódi mérete, körülbelül megegyezik egy átlagos hímvesszőével. Így amit kívülről látunk, csupán a jéghegy csúcsa.

Nem szabad szárazon izgatni: a hüvelyhez hasonlóan, ha nincs körülötte elég nedvesség, akkor magunk kell gondoskodnunk ezen feltétel megteremtéséről, mielőtt még komolyabb fájdalmat okoznánk partnerünknek.

Sokkal érzékenyebb, mint egy pénisz: azon felül, hogy már alapjában véve is kétszer annyi idegvégződést tartalmaz, mint a férfi nemi szerv, utóbbi esetében az idegvégződések nagyobb területen, és egyenletesebben oszlanak el, még a klitorisznál ezek mind, egy apró, borsónyi területre összpontosulnak. Ezért tartsuk észben, hogy stimulálása elképesztően erős ingereket képes kifejteni – ennek okán, fő az óvatosság.

Fontos az elhelyezkedése: minél távolabb fekszik a hüvely nyílásától, annál valószínűbb, hogy az adott partnerünk esetében, képtelenség lesz szimplán csak a hüvely izgatásával orgazmust kiváltani.

Szoros összefüggésben állhat a misztikus G-ponttal: egyre több kutató véli, hogy a csikló belső szerkezetének bizonyos része lehet a hírhedt és különleges G-pont, mely bizonyos szögben valóban érintkezhet a pénisszel.

Nem olyan rég vált közismertté: a történelem során, hosszú időn keresztül abban a tudatban éltek a férfiak, hogy a pénisz alkalmazása elengedhetetlen egy női orgazmus kiváltásához.

Nem öregszik: a test egyetlen olyan része, melynek külseje nem – legfeljebb mérete – változik az évek előrehaladtával.

Ne csüggedj, ha lassan jön össze: még a csikló esetében is, átlagosan 30 percnyi eredményes stimulációra van szükség, hogy az akció orgazmussal végződjön.

A legjobb szex póz a csikló izgatáshoz

Az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy egy fantasztikus partnerré válhass az ágyban: a klitorisz hatékony, kitartó stimulálása. Ehhez nem kell mást tenned, csupán tisztában lenni annak jelentőségével, és azokkal a pozitúrákkal, melyek során könnyedén hozzáférhetsz.

Ikrek: ez a pozíció rendkívül hamar képes előidézni a nők orgazmusát. Ereszkedjünk térdre partnerünkkel együtt, egymással szemben. Térdeink pedig pár millimitérre legyenek egymástól. A behatolás során, így közvetlenül stimulálható a csikló is. A nő egyik kezét szeretője nyakába teheti, míg a férfi a nő derekára és fenekére összpontosíthat.

Ügyeljünk rá, hogy ha szünetet tartunk, vagy váltunk két pozíció között, a pénisszel mindig próbáljuk enyhén dörzsölni a partner klitoriszát, ezzel fenntartva a folyamatos ingerlést. A csikló izgatásának esetében a sebesség egyáltalán nem mérvadó, sokkal inkább a kitartó munka az, amire szükségünk lesz az eredményes befejezéshez

Bár érzékelhető a javuló tendencia, továbbra sem kap még elég figyelmet a klitorisz (más néven: a csikló). Miközben szexuális értelemben véve ez a csodálatos testrészt igényelné a legeslegtöbb figyelmet a férfiak részéről – a rossz szex elkerülése érdekében. 

Következzen pár további őrületes, megdöbbentő tény a csiklóról, amit elképesztő kevesen ismernek.

klitorisz a bugyi alatt

1. Több mint 7000 idegvégződést tartalmaz

Ezzel a fantasztikusan magas számmal, a csikló az emberi test létező legérzékenyebb pontjának számít. Ráadásul, a pénisz még csak nyomába sem ér a maga 4000 darabjával.

2. Rémisztően hasonlít egy hímvesszőre

A klitoriszt teljes alakjában szemlélve (beleértve a belső részeket), szinte teljes olyan, mint egy férfi nemi szerv. Ezen felül rendelkezik egy fitymaszerű peremmel is. Mindennek tetejébe pedig, még funkciójukat tekintve is számos hasonlóság lelhető fel. Ilyen például, hogy a pénisz erektált állapotához hasonlóan, a csikló is megduzzad a nemi vágy fokozódásának hatására. Avagy bőségesen tartalmaz erekciós szöveteket. 

3. Folyamatosan növekszik

A férfi nemi szervvel ellentétben (mely körülbelül 16 éves korig, vagy legfeljebb a 20-as évek elejéig fejlődik), a csikló a nők egész élete során növekedésben van, még ha ez látszólag rendkívül elenyésző mértékű is. Így a menopauzát követően már, akár háromszor akkora is lehet, mint amekkora tinédzser korban volt.

4. Csupán egy morzsányi része az, amit látunk belőle

Ezen testrész java része a vagina belsejében helyezkedik el. Mellesleg, ez szintúgy a pénisszel hasonlatos tulajdonság. Ugyanis a hímvessző is hosszasan folytatódik a férfiak testén belül.

Rengetegen következtetnek arra, hogy az ősi rejtélyek fedte, mélységesen titokzatos G-pont is csupán a klitorisz egyik érzékeny, hüvelyen belül elterülő része.

5. Az egyetlen olyan szerv, melynek kizárólagos célja az örömszerzés

Napjainkban sem sikerült még pontosan megérteniük a kutatóknak, hogy mi célt is szolgálhat a csikló az örömnyújtáson felül. A klitorisz orgazmus ráadásul elképesztő mennyiségű oxitocint képes felszabadítani a szervezetben. Így ebből és sok hasonló tényből következtetve, talán valóban nem is létezik más funkciója.

6. Erőteljes nedvszívó tulajdonságokkal rendelkezik

Akár csak a hüvely, úgy a klitorisz is rendkívüli módon képes magába szívni a nedvességet. Ezért is kiemelten fontos a síkosítók alapos alkalmazása szex közben. Ahogy az is, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb termékeket, melyek mentesek a különböző irritáló vagy allergiás reakciókat okozó segédanyagoktól.

 

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

7 luxus vibrátor és szexjáték 💎

Ha visszaemlékeztek, 5-10 évvel még hallani se lehetett a médiában azt a fogalmat hogy "szexjáték", vagy hogy "vibrátor". Ez a ciki téma mára már egyre kevésbé ciki - terjed a fiatalabbak és az idősebbek körében egyaránt. Ezzel a cikkünkkel olyanoknak szeretnénk egy...

Döbbenetes! – Ezt teszi az orgazmus a testeddel

Tudományosan bizonyított tény, miszerint az orgazmus amellett, hogy egy csodálatos élményt, érzetet nyújt, mind a férfiak, mind a nők egészségére pozitív hatással van. De még is hogyan, és milyen módon fejti ki döbbenetes hatását? Utánajártunk, mely részeink hálálják...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás