Oldal kiválasztása

Mindent az első csókról! – (Hogyan csináljam? Hányadik randin? Hány évesen?)

Te is úgy érzed, hogy eljött az ideje beváltani az első csókodat? De nem tudod, hogyan kezdj neki az egésznek? Semmi vész! Az alábbi cikkben részletesen ismertetünk mindent az első csókról, amit csak tudni érdemes. A nagybetűs első csóktól való félelem Bizonyára legtöbbünknek egy hatalmas helyet foglal majd el a szívében, ezért szeretnénk megtudni mindent […]
első csókolózás

by admin

szept 6, 2021

Te is úgy érzed, hogy eljött az ideje beváltani az első csókodat? De nem tudod, hogyan kezdj neki az egésznek? Semmi vész! Az alábbi cikkben részletesen ismertetünk mindent az első csókról, amit csak tudni érdemes.

A nagybetűs első csóktól való félelem

Bizonyára legtöbbünknek egy hatalmas helyet foglal majd el a szívében, ezért szeretnénk megtudni mindent az első csókról. Ami a beteljesedése előtt, csupán a legnagyobb félelmeink forrása.

Az izgulásra lényegében az ad okot, hogy rengeteg olyan tényező van, amit elronthatunk.

Kezdjük azzal, hogy mi van akkor, ha nem is tetszünk a kiszemeltnek, ezzel pedig rendkívül kényelmetlen helyzetbe hozzuk magunkat. Emellett természetesen felmerül, hogy hogyan válasszuk ki a tökéletes pillanatot. Arról már nem is beszélve, hogy vajon tényleg tudunk-e csókolózni.

Mindezen kívül, a rossz lehelet, a túlzott nyelvezés (melyen könnyedén segíthet, ha megtudjuk, hogy mi az a francia csók, és hogyan kell csinálni), valamint a fejforgatás is rettegéssel tölthet el egyeseket.

Első csókolózás

Hány évesen vagyunk elég érettek a csókolózáshoz?

Sokan vannak azon a véleményen, hogy a mai felgyorsult világunknak köszönhetően a 13-14 éves gyerekek túl gyorsan felnőtté akarnak válni. Ez az információ azonban vitatható.

Amennyiben megkérdezzük a szüleinket az Ő első csókjukról – és, ha tényleg igazat mondanak – azt hallhatjuk, hogy körülbelül kis kamaszkorban már megtörtént.

A régi korokban pedig azt tapasztalhatjuk, hogy ilyen idősen a lányokat már férjhez is adták. Tehát a következtetést levonva, a kamaszkor kezdetével már elég érettnek vélhetjük magunkat, hogy felkészüljünk az első csókra.

Hányadik randin kell elszánni magunkat a lépésre?

Nos, erre a kérdésre nehéz megtalálni a pontos választ. Ezért csak bizonyos tények alapján következtethetünk arra, hogy ténylegesen mikor kell elcsattannia az első csóknak. Természetesen először érdemes randira hívni – vagy várni addig, amíg ő nem lép – szívünk választottját.

De mi lesz ez után?

Ha már a csókon törjük a fejünket, akkor legyen egy olyan helyszín, ahol ezt, akár egy szégyenlős partnerrel is valóra válthatjuk. Jó ötlet lehet például egy kellemes esti séta a parkban, esetleg egy mozizás. Bár a nyári hónapokban a strandok eldugottabb, békés helyei is kitűnő választásnak bizonyulnak.

Hogyan kezdjünk neki?

Az első találkakor érdemes kipuhatolózni a felállást egy arcra puszival. Feltéve, hogy ez ellen semmi kifogása a másik félnek, a következő alkalommal már kicsit bátrabbak lehetünk.

Tehát a második, illetve harmadik randin már nyugodtan próbálkozhatunk a csókkal.

Az első csók

Hogyan csókolózzunk, avagy nyelvleckék kezdőknek

Az első csók roppant kényes dolog, hiszen amint az fentebb is látszik, szinte mindenkinek van valamilyen felállított félelme ezzel kapcsolatban. Alapvetően itt nem a csókolózás folyamatát szükséges megtanítanunk, hiszen az lehetetlen lenne, hanem az apró praktikákra kell felhívnunk a figyelmet.

Fontos, hogy a már említett apró puszival érdemes indítanunk. Mindezt annak érdekében, hogy meghatározzuk a másik fél szívében betöltött helyzetünket.

Ez után mehet a csók, és ha még bátrabbak vagyunk, akkor később akár a nyelvünket is bevethetjük. Emellett figyeljünk arra, hogy a szemünk végig csukva legyen, valamint a kezünkkel is öleljük át a vállat, esetleg a derekat, vagy finoman érintsük meg a párunk arcát.

Semmiképp se tájékozódjunk a filmekből!

A romantikus alkotásokból azt tapasztalhatjuk, hogy az első csók mindig egy fenomenális élmény, ami szinte katarzist okoz. Nos, lényegében ez nem mindig van így. Általában az izgulás, valamint az első csók furcsa – ugyanakkor kellemes – hatása teljesen elvonja a figyelmünket magáról az érzésről.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem volt jó az első csók!

A fent említett tüneteket pusztán a természetes velejáróként azonosíthatjuk, amik mindenkinél fent állnak. Ezáltal, ha abba a hitbe ringatjuk magunkat, hogy az első csók lesz az összes további csókunk közül a legjobb, akkor tévedünk.

Az első csókot pusztán az élet előrehaladtával kezdjük majd el értékelni, és egy különös piedesztálra helyezni.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Hogyan fokozd a teherbeesés valószínűségét?
Hogyan fokozd a teherbeesés valószínűségét?

Ebben a cikkben részletesen utánajárunk a teherbeesés valószínűségének fokozására irányuló lehetőségeknek. Milyen tényezők befolyásolják általánosságban a teherbeesést? Van néhány olyan általános tényező, amely nagymértékben befolyásolja a teherbeesés valószínűségét,...

Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!
Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!

Szeretnéd elkerülni a nem kívánt terhességet, de nehezen jutsz döntésre, hogy melyik formáját alkalmazd a fogamzásgátlásnak? Had segítsünk egy kicsit! Terítéken a tablettás verzió, valamint annak különböző válfajai. Vajon mik a leglényegesebb különbségek? Mik lehetnek...

Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!
Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!

Szeretnéd végre megérteni mélyről jövő, kínosnak tűnő vágyaidat? Esetleg más jellegű problémák állnak a háttérben? Korai magömléssel, netán impotenciával küzdesz? Vagy pont ellenkezőleg, bármennyire is igyekszel, egyszerűen képtelen vagy eljutni a csúcsra? Egyáltalán...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás