Szeretkezés, vagy csak szex? Ezek a legfontosabb különbségek a kettő között

A szex egy végtelenül egyszerű fizikai cselekedet. Olyannyira egyszerű, hogy még az állatok is ösztönösen képesek rá. A szex, és témaköre mégis tele van ideálokkal, hiedelmekkel.

Egy biztos: legtöbben inkább a romantikus filmekbe illő szexuális jelenetekre vágyunk álmaink nőjével, vagy férfijával.

Talán onnan is sejteni lehet, hogy megtaláltuk az igazit, ha szexuális kapcsolatunk minden téren kielégítő, nem csupán fizikailag?

Vajon ti csak szexeltek, vagy valóban szeretkeztek a pároddal? – Mi a különbség?

Tudod egyáltalán, hogy mi a kettő közti különbség egész pontosan, és hogy melyikre is van igazán szüksége egy tökéletes kapcsolatnak?

Most eláruljuk! (Figyelem! A végső következtetés egészen meglepő lehet.)

szenvedélyes szexuális aktus

A szexelés, és szeretkezés általános definiálása

Szexelés definíciója: a hagyományos értelemben vett szexelés alatt, legtöbbször csupán ösztöneink gyors, effektív kielégítésére törekszünk. Agresszív, intenzív jellegű, ahol a cél az egymás feletti irányítás átvétele. Az aktus alatt nem feltétlenül foglalkozunk a másikkal, a lényeg ugyanis csak az, hogy nekünk jó legyen. Ebből eredően egyedül a saját szexuális fantáziánk kivetítése, átélése a cél. A mozdulatok és cselekmények gyorsak, a kommunikáció pedig részlegesen, vagy teljesen hiányos.

Amennyiben a párotokkal való együttlét alatt rendszeresen ezt tapasztaljátok, ott maximálisan kijelenthető, hogy egyikőtök, esetleg mindkettőtök részéről csupán fizikai vonzalomról van szó. Nem pedig szerelemről.

Szeretkezés definíciója: Ellenben a szeretkezés egy lassabb, szenvedélyesebb műfaj. A párok próbálnak az aktus közben is időt fordítani a romantikára, nem csupán előtte. Igyekeznek minél többet, őszintén kommunikálni az ágyban. Ebből kifolyólag pedig megvalósítani egymás érzelmi, és fizikai igényeit. A szeretkezésben minden ugyan úgy meglehet, mint a szexben, de közben magában hordozza a párok közötti gondoskodó, mély, érzelmi, kapcsolat megnyilvánulását.

Az együttlét így egyaránt nyújthat fizikai, lelki, és szellemi felfrissülést is.

Fentebb a két egymástól erősen eltérő szexuális kapcsolati forma kiterjedt definícióját olvashattad, ez azonban két szélsőséges példa, mondhatni ellenpólus. A szeretkezés tehát az a páratlan dolog, mely bizonyítja, hogy a két fél fizikailag, lelkileg, és szellemileg is egyaránt vonzódik egymáshoz.

De akkor a szexelés annyira rossz, és negatív lenne?

Nem feltétlenül!

A szexelés, és szeretkezés közötti lényeges különbségek

1. Az újdonság ereje: Szexelés közben nyugodtan megvalósítható minden, ami a feleket felizgatja, vagy megmozgatja a fantáziájukat. Falni lehet az izgalmakat, és következmények nélkül próbálható ki bármilyen piszkos újdonság, amit a párok csak szeretnének anélkül, hogy ezzel elrontanának egy romantikus, meghitt hangulatot.

2. Fizikai és lelki akadályok: Ha valaki csak szexel, végre nem kell kedveskednie, és gyengédnek lennie. Levetheti magáról a hétköznapok álarcait. Szabadjára eresztheti a benne lakozó állatot. Kiadhatja magadból a stresszt, és minden más negatív dolgot. Ez pedig egyértelműen jó hatással lehet az egészségre. Kitisztult fejjel lehet venni a következő napok akadályait.

3. A szerelem magassága: Ha a szeretet növekszik, a szenvedély is növekedni fog, csak úgy mint a jó bor, mely minél öregebb, annál finomabbá, és értékesebbé válik. A szeretkezés mindig magasabb szintű kielégülést fog eredményezni hosszútávon, mint az egyszerű szexelés, hiszen nem csak fizikailag, de minden más értelemben véve is az egekbe repítik egymást a párok. A kapcsolatuk így napról napra csak szilárdabb és őszintébb lesz.

4. Kreativitás: A szeretkezés során sokkal kreatívabb, lenyűgözőbb ötletek kerülnek majd terítékre mindkét fél részéről. Az együttlét könnyeddé válik. Ugyanis a párok nem görcsölnek azon, hogy az egymás előtt hamisan felépített látszólagosságokat nehogy lebontsák véletlenül. Ezért átélhetik azt a csodát, amikor valóban a saját énüket hagyják kibontakozni, és a mély intuíció irányítja a gesztusaikat, valamint mozgásukat.

rózsabimbó és mellbimbó

A végső következtetés

Aki tehát a szexelés mellett teszi le a voksát, annak mindig is hiányozni fog valami legbelül. Méghozzá az, amikor egy szexuális kapcsolat lenyűgöző érzelmi tapasztalatait, a törődést, és a szeretetet megoszthatja valakivel. Azonban aki lemond a szexelés sajátosságairól, annak örökké ott lesz az űr a lelkében, hogy milyen is lett volna szabadon engedni a piszkos fantáziáját érzelmektől mentesen.

A legjobb választás tehát egyértelműen a kettő közötti egyensúly megtalálása és fenntartása lehet. A tökéletes hosszútávú kapcsolat pedig az, ahol mindkét stílusnak teret bírnak engedni a párok. Így bizonyos, hogy fizikailag, szellemileg, továbbá lelkileg is egyaránt kívánják egymást.

Szeretkezés, szex, csábításEzt olvasd el!