Oldal kiválasztása

Szokatlan párok – avagy, milyen hatásai lehetnek a nagy korkülönbségnek?

Te is ismered az érzést, amikor az általad szeretett személy sokkal idősebb? Úgy érzed, emiatt ki kell állnod a család és a barátok, netán ismeretlenek előítéleteit? A nagy korkülönbségnek bizonyára vannak ijesztő tünetei, azonban ne feledkezzünk meg a pozitívumokról sem. Az alábbi cikkben minden érdekes információt összegyűjtöttünk a témával kapcsolatban! Hány év korkülönbségre mondhatjuk, hogy […]

by admin

szept 6, 2021

Te is ismered az érzést, amikor az általad szeretett személy sokkal idősebb? Úgy érzed, emiatt ki kell állnod a család és a barátok, netán ismeretlenek előítéleteit?

A nagy korkülönbségnek bizonyára vannak ijesztő tünetei, azonban ne feledkezzünk meg a pozitívumokról sem. Az alábbi cikkben minden érdekes információt összegyűjtöttünk a témával kapcsolatban!

átöleli egymást a különböző korú pár

Hány év korkülönbségre mondhatjuk, hogy igazán nagy?

Arra a kérdésre, hogy hány év korkülönbség számít igazán nagynak, szinte lehetetlen felelni, ugyanis minden kapcsolat más, és számos tényező befolyásolhatja őket. De kezdjük azzal, hogy a kapcsolat elején bizonyára senki nem gondol bele, hogy egy nagyjából 10 – nem beszélve 15-20 – éves korkülönbség mennyit fog a későbbiekben számítani.

Ha végeznénk a témában egy alapos közvéleménykutatást, akkor azt tapasztalhatnánk, hogy a párok közötti korkülönbség általában 5 év, amely a férfiak kontójára írható. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy ez bármiben hátráltatná a kapcsolatot. Ezt a különbséget még nevezhetjük teljesen semlegesnek.

Viszont az olyan különlegesnek is mondható románcok, ahol már ennek a többszöröséről beszélünk, komoly problémaforrásoknak lehetnek a kiváltó okai.

a nő és a férfi sétálnak az erdőben

 

Az új ismerkedési tendencia, azaz a jelentős korkülönbségű párok megformálója

Az ismerkedési szokásokban az utóbbi időben jelentős változásokat figyelhetünk meg. Általában a tinédzserlányok már 3-4 évvel idősebb fiúkat választanak maguknak, hiszen a korabeli társaikat túl éretlennek tartják egy kapcsolathoz.

 

Ez a tendencia a felnőttkora is kitolódni látszik, ugyanis egyre gyakoribb, hogy a 30-as éveikben járó fiatal nők a 40-es korosztályból választanak maguknak párt.

Hogy miért gondolkodnak így a nők? Van valami konkrét céljuk ezzel?

Feltehetőleg ez nem egy tudatos döntés olyan értelemben, hogy nem tervezgetik évekig az „áldozat” becserkészését. A magyarázat lényegében teljesen egyszerű: a férfiak ebben a korban érnek meg arra, amire a nők már 10 évvel korábban, a családalapításra és a teljes elköteleződésre.

Tényleg a férfinek illik idősebbnek lenni?

Ahogy azt feljebb említettük, az általános vélemény szerint a romantikus kapcsolatokban a férfiak az idősebbek, legyen szó 1-2, vagy akár 10-20 évről.

A régebbi időkre visszatekintve – a hagyományok szerint -, akár egy 40 éves jómódú férfi is kinézhette magának a falu legszebb lányát – aki még a 17-et is alig töltötte be -, a szülők pedig ujjongtak örömükben. Így teljesen érthető, hogy ma is ez a felosztás elfogadottabb. Azonban mi történik akkor, ha a nő számlájára írhatjuk fel azt a pár plusz évet?

Az ilyen esetekben sokkal nagyobb a felháborodás, mivel rengeteg ember számára elképzelhetetlen, hogy egy nő szexi legyen az 50-es évei közepén, azonban erre már rengeteg hollywoodi sztár színésznő rácáfolt.

Lényegében minden nagyobb korkülönbség esetén elgondolkodtató, hogy miért vannak együtt a párok, hiszen az évek számából adódóan rengeteg különbség, vagy ellentét lehet köztük.

tetovált különleges pár egymásra hajolva

A nagy korkülönbség pozitív hatásainak számbavétele

Az első és legfontosabb előnyként talán azt említhetjük meg, hogy az idősebb férfiak mindig tudják mit akarnak, és képesek felelősségteljesen viselkedni.

Már nem érzik szükségét annak, hogy minden hétvégén kirúgjanak a hámból a haverjaik társaságában, és a vasárnapot a másnaposság levert állapotában töltsék, ahelyett, hogy a gyerekeket vinnék a játszótérre.

Természetesen a fordított helyzetben is találhatunk előnyöket, hiszen manapság egyre elterjedtebb, hogy a nők idősebbek egy kapcsolatban. Ezek a prioritások, főleg a szerelmi életnek a hálószobai színtéren foghatók meg.

Szinte majdnem biztos, hogy minden tinédzserfiú fantáziált egy idősebb nőről még a gimiben, ugyanis valaki olyanra vágyott, aki rengeteg tapasztalattal bírhat – bizony, az ágyban is.

És most jöjjenek a negatívumok…

Bizonyára 5 év korkülönbség még semmilyen problémát nem tartogat magában, hiszen közel azonos élettapasztalattal rendelkezik mind a két fél. Azonban, ha családalapításról van szó, akkor már egy több, mint 10 éves differencia komolyan rányomhatja a bélyegét a leendő boldogságforrásra.

Biológiai tény, hogy a férfiak akár még 50 évesen is képesek a gyermeknemzésre, ha addig viszonylag egészséges életet éltek. Viszont a nők helyzete, már korántsem ennyire fényes ilyen idősen, hiszen egy kisbaba kihordása 40 pluszosan már komoly következményekkel és betegségekkel járhat mind a gyermekre, mind pedig az anyára nézve.

Természetesen emellett még számba jöhetnek az olyan egyéb tényezők, mint a korkülönbséggel járó generációs és felfogásbéli eltérések, amik komoly vitákat generálhatnak.

De ne felejtsük el azt sem, hogy az igaz szerelem birtokában képesek lehetünk minden elénk gördülő akadályon átugrani.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Hogyan fokozd a teherbeesés valószínűségét?
Hogyan fokozd a teherbeesés valószínűségét?

Ebben a cikkben részletesen utánajárunk a teherbeesés valószínűségének fokozására irányuló lehetőségeknek. Milyen tényezők befolyásolják általánosságban a teherbeesést? Van néhány olyan általános tényező, amely nagymértékben befolyásolja a teherbeesés valószínűségét,...

Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!
Mit kell tudni a fogamzásgátló tablettáról? Ezekre jobb ha figyelsz!

Szeretnéd elkerülni a nem kívánt terhességet, de nehezen jutsz döntésre, hogy melyik formáját alkalmazd a fogamzásgátlásnak? Had segítsünk egy kicsit! Terítéken a tablettás verzió, valamint annak különböző válfajai. Vajon mik a leglényegesebb különbségek? Mik lehetnek...

Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!
Mikor érdemes szexterápiára menned? Ezek lehetnek az intő jelek!

Szeretnéd végre megérteni mélyről jövő, kínosnak tűnő vágyaidat? Esetleg más jellegű problémák állnak a háttérben? Korai magömléssel, netán impotenciával küzdesz? Vagy pont ellenkezőleg, bármennyire is igyekszel, egyszerűen képtelen vagy eljutni a csúcsra? Egyáltalán...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás