Oldal kiválasztása

Tudj meg mindent a tantrikus szexről!

Tantrikus szex: mégis miről szólhat ez a rejtélyes, ám egyre divatosabbnak számító tevékenység? Egyáltalán mit nyerhetünk vele? Vajon tényleg érdemes kipróbálni? Elsősorban ezekre a kérdésekre kerestük a választ. Nos, bármilyen meglepő, sokak szerint a tantra lehet a kulcsa életünk egyik legvarázslatosabb orgazmusának. Mi az a tantrikus szex? És miben lehet a hasznunkra? A tantrikus szex […]

by admin

szept 6, 2021

Tantrikus szex: mégis miről szólhat ez a rejtélyes, ám egyre divatosabbnak számító tevékenység? Egyáltalán mit nyerhetünk vele? Vajon tényleg érdemes kipróbálni?

Elsősorban ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Nos, bármilyen meglepő, sokak szerint a tantra lehet a kulcsa életünk egyik legvarázslatosabb orgazmusának.

Mi az a tantrikus szex? És miben lehet a hasznunkra?

A tantrikus szex a tantrizmus tanaiból, más néven a tantrából ered, mely egy szanszkrit szó (jelentését több módon is értelmezik, ezek közül az egyik: az összeszövődés). Pontos eredetét azonban képtelenség meghatározni. Egyes gyakorlatai az ősi buddhizmusban és hinduizmusban egyaránt megjelennek.

A tantrát, eredetileg az indiai vallásfilozófia résznek tekintjük. Így hagyományos értelemben elengedhetetlen részei a tantrikus jóga, a filozófiai tanok, valamint a különböző spirituális, meditációs gyakorlatok is. Központjában saját energiáink megértése és alkalmazása (szövése) áll.

Modern változatai azonban, szinte kizárólag csak a szexuális elemekre összpontosítanak. Széles technikai repertoárjának célja, hogy a partnerek jobban egymásra hangolódjanak – mondhatni, egybeolvadjanak – a szeretkezés közben.

A legtöbben úgy tartják, hogy a tantrikus szex az egyik legtisztább módja a másik iránti szeretetünk kifejezésének.

tantrikus szex

Mik a legfőbb előnyei?

A tantrikus szex egyik legfőbb lényege napjainkban, hogy sokkal jobb teljesítményre legyünk képesek az ágyban. Ellenben, a régi időkben inkább egy magasabb, megvilágosult tudatállapot elérése volt az emberek célja.

Azok a párok, akik rendszeresen gyakorolják, rendszerint a következő változásokról számolnak be.

Érzéki javulás: a legtöbben az érzékek felerősödéséről nyilatkoznak. Egy tapintás, csók, vagy bármi egyéb, sokkal intenzívebb élményt nyújthat, mint előtte.

Lelki felfrissülés: a párok jobban megnyílnak egymás előtt, és őszintébbek lesznek egymással. Ezzel rengeteg stressz és nehézség szabadul fel a nyakukból. Mindennapjaikat teljesebben, nyugodtabban képesek élni. Többek szerint, növekedett a megértés és eltűnt a féltékenység az életükből.

Egyszerűbb és erőteljesebb orgazmus: a szexuális együttlétet sokkal hosszabbnak, mélyebbnek, érzékibbnek jellemzik. Olykor egy lenyűgöző, spirituális élménnyel társítják. Ezek mind hozzájárulnak az egyszerűbb összpontosításhoz és fesztelenséghez. Így elősegítve egy könnyed, ám óriási orgazmus elérését.

A tantrikus szex gyakorlatai tehát, számos esetben javíthatnak a szexuális életünkön, ahogy párkapcsolatunk minőségén is.

tantrikus szex pozitúra

Pár, egyszerű tantrikus szex tipp a kezdőknek

A tantrikus szex gyakorlatok célja, hogy a szeretkezés minden apró pillanatát kiélvezzük. Kifejezetten a lassú, tartalmas együttlétre koncentrál. Így tökélyre fejlesztésével a szex, akár több mint 7 órán keresztül is tarthat.

Gyakorlatai során a felek arra törekednek, hogy szinkronba kerüljenek egymással. Ehhez jó eszközök a különböző, intim szemkontaktus és légző gyakorlatok.

  • A szemek: nem véletlenül mondják, hogy a szem a lélek tükre. Ügyeljünk a szemkontaktusra szeretkezés közben. De ami ennél is fontosabb, gyakoroljuk napi rendszerességgel, akár több percen keresztül. Nézzük olyan mélyen egymás szemébe, amennyire csak lehet, és próbáljunk lelkileg összekapcsolódni partnerünkkel. Térképezzük fel, és olvassuk ki a szemekből a válaszokat, kívánalmakat. Ez pillanatok alatt képes elmélyíteni az intimitást.
  • Légzés: tudatosan fókuszáljunk a lassú, mély, egyenletes légzésre. Ezzel csökkenthetjük a feszültséget és könnyebben koncentrálhatunk az együttlét örömeire.
  • Lassítsunk a tempón: fordítsunk kellő időt az elő és utójátékra. Sőt, már a szeretkezés előtt is igyekezzünk kellőképpen egymásra hangolódni. Sajátítsuk el a tantrikus masszázs különleges, erotikus elemeit és alkalmazzuk rendszeresen az együttlét során.
  • Teremtsünk meghitt hangulatot: hálószobánkat borítsuk be erotikus, békés díszítő elemekkel. Alkalmazzunk illatos gyertyákat és masszázs olajt. Ezek egyaránt hozzájárulnak a kellemes, szenvedélyes hangulat megteremtéséhez.
  • Áramoltassuk az energiát: próbáljuk felismerni a szexuális energiát – melynek feltételezett kiindulópontja a medence és Pc izom környéke – majd engedjük, hogy szabadon áramoljon keresztül a testünkön. Szép lassan, fokozatosan próbáljunk meg egyé válni a gyönyörű érzéssel tetőtől talpig.

 

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

7 luxus vibrátor és szexjáték 💎

Ha visszaemlékeztek, 5-10 évvel még hallani se lehetett a médiában azt a fogalmat hogy "szexjáték", vagy hogy "vibrátor". Ez a ciki téma mára már egyre kevésbé ciki - terjed a fiatalabbak és az idősebbek körében egyaránt. Ezzel a cikkünkkel olyanoknak szeretnénk egy...

Anális szex – Így csináld, ha kezdő vagy!

Te is vágysz már valami maradandó élményre, újdonságra a pároddal az ágyban?   Biztosan sokat hallottál már az anális szex lebilincselő, hamisíthatatlan élményéről. Ne félj kipróbálni! Most mindent részletesen elolvashatsz arról, amit egy kezdőnek tudni érdemes. Az...

Valóban létezik női sorozatorgazmus? Ha igen, mi kell hozzá?

Melyik nő ne szeretné megtapasztalni a sorozatorgazmus adta felejthetetlen élményeket? Ugye a Te fantáziádat is különös módon megmozgatja, hogy még is milyen földöntúli érzés lehet átélni? A legfőbb kérdés viszont: hogy ez az egész csupán egy újabb szex mítosz, vagy...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás